avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de maternitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de maternitate

Buna ziua!
Vreau sa va intreb cum se calculeaza periada lucrata pentru a beneficia de concediu de maternitate ,in situatia mea.
Mi-am dat demisia cu data de 23 iunie 2008(care era intr-o luni si ultima zi lucrata a fost vineri)si am semnat noul contract pe 23 iunie 2008(cu o alta firma).Acum eu sunt insarcinata in prima luna si vreau sa stiu daca beneficiez de concediu avand in vedere ca am schimbat locul de munca ,fara intrerupere ,doar cu acel weekend la mijloc.

Multumesc!
Cristina Marian
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 15:22, 4 Iulie 2008
Pentru plata concediului de maternitate este necesar sa aveti lurata 1 luna anterior datei de la care se elibereaza certificatul iar indemnizatie este de 85 % dintr-un stagiu de 6 luni anterioare concediului la fel ca orice concediul medical.
adelaida_07 are dreptate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile gravidei clau_dia clau_dia buna ziua,as dori sa stiu in cazul in care lucrez de 7-8 luni la o firma si sunt insarcinata in momentul de fata in 25 sapt cum pot face ca sa-mi pastrez locul ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal si indemnizatie de maternitate seidana seidana Buna ziua am si eu intrebare.. Lucrez la firma X din 01.07.08 pana in prezent, ctr de munca la vechia firma s-a desfacut in 25.06.08 - deci o intrerupere de 3 ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate ContSters127526 ContSters127526 Buna ziua, Numele meu este Roxana Tololoi si am o nelamurire cu privire la concediul de maternitate. Contractul meu de munca este inregistrat incepand cu ... (vezi toată discuția)