avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1120 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu prenatal si indemnizatie de maternitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu prenatal si indemnizatie de maternitate

Buna ziua am si eu intrebare..
Lucrez la firma X din 01.07.08 pana in prezent, ctr de munca la vechia firma s-a desfacut in 25.06.08 - deci o intrerupere de 3 zile lucratoare pe cartea de munca.
In prezent sunt insarcinata in aprox 6 saptamani, urmand sa nasc la sfarsitul lui mai, inceputul lui iunie 2009. Intrebarea mea este daca , in situa in care am 11 luni lucrate fara intrerupere ( mai mult de 12 luni cu intreruperea de care vb de 3 zile), as putea sa beneficiez de concediu de sarcina si lauzie(prenatal),? Daca intreruperea pe cartea de munca respectiva este un posibil hop in incheierea dosarului de maternitate? Daca concediul prenatal se constituie stagiu ( pentru cele 12 luni fara intrerupere), pentru indemnizatia de maternitate?
Va multumesc mult,
O zi buna
Cel mai recent răspuns: seidana , utilizator 14:22, 9 Octombrie 2008
Concediul de maternitate ( pre si postnatal) se acorda in conditiile unui concediu medical obisnuit, deci veti beneficia de acesta ,stagiul pentru acordare fiind de 1 luna.
Concediul de crestere si ingrijire copil pana la 2 ani................ se acorda daca in ultimele 12 luni ati realizat venituri profesionale pentru care se datoreaza imozit pe venit. Chiar daca ati intrerupt activitatea 3 zile veti beneficia de CIC.
Multumesc mult, pentru raspuns,
:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil mileaflorica mileaflorica Va rog sa imi spuneti daca pot beneficia de indemnizatia pentru crestere copil in urmatoarea situatie: Am lucrat cu contract de munca din 20.04.2015 pana in ... (vezi toată discuția)
Drepturile gravidei clau_dia clau_dia buna ziua,as dori sa stiu in cazul in care lucrez de 7-8 luni la o firma si sunt insarcinata in momentul de fata in 25 sapt cum pot face ca sa-mi pastrez locul ... (vezi toată discuția)
Am fost somera si sunt insarcinata jojica jojica Salutare. Dupa o vechime de 7 ani pe cartea de munca am intrat in somaj 12 luni.Am terminat somajul in octombrie 2010 ,am aflat ca sunt insarcinata in luna ... (vezi toată discuția)