avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Prejudiciu de recuperat-solutii
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Prejudiciu de recuperat-solutii

O firma controlata de niste escroci ne-au pacalit si au luat marfa de aproximativ 6500 eur in schimbul unui BO avalizat (probabil in nume fals). Sunt acum arestati pentru un prejudiciu de cel putin 10 ori mai mare. BO a fost refuzat de banca, iar politia ni-l cere in original pentru a-l pune la dosarul infractorilor. Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. Daca predam BO politiei, ne mai putem recupera vreodata prejudiciul?
2. Exista vreo alta cale de a utiliza BO si celelalte acte semnate de ei ( factura fiscala in original, copie contract - originalul este la politie) pentru a initia vreo procedura judecatoreasca in ideea recuperarii prejudiciului?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 17:39, 11 Mai 2011
Exista calea constituirii de parte civila pana la citirea rechizitoriului de catre procuror, daca nu ati facut deja acest lucru.
Am facut acest lucru. Si alte solutii mai sunt pt recuperarea prejudiciului?
Va multumesc pt raspuns.

Singura problema a dvs este sa va dovediti cu probe pretentiile pe care le aveti in calitate de parte civila.
Formularea unei actiuni civile in pretentii , ar duce la plata unei taxe de timbru la valoarea pretentiilor emise , care ar fi suspendata conform art.244 pct.2 c.pr.civ , pana la solutionarea cauzei penale.
Deci , nu aveti decat sa va dovediti pretentiile si sa asteptati solutionarea dosarului penal , in care eventual puteti formula si o cerere de daune morale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt din hotel musetel musetel Supun atentiei specialistilor urmatoarea speta. Plecati in delegatie, ne-au fost furate bunurile personale din camera de hotel in care am fost cazati. In urma ... (vezi toată discuția)
Furt din auto - hoti prinsi ministru_ ministru_ Buna seara! Saptamana trecuta mi-a fost sparta masina din fata blocului si mi s-a furat un gps si un detector de radar. Am fost la politie, am dat o ... (vezi toată discuția)
Recupereare prejudiciu zahsor zahsor Sunt parte vatamata si civila intr-un dosar penal . Invinuitul este acuzat de fals, uz de fals, sub semnatura privata, abuz in serviciu in proiecte de ... (vezi toată discuția)