buna ziua. voi trece direct la „subiect”. parintii mei vor sa faca contract de vanzare cumparare intre mine si ei. as dori sa stiu daca sora mea dupa moartea parintilor ma poata da in judecata pentru a-mi cere parte (nu vreau sa primeasca bani pentru ca ar beneficia sotul ei care nu merita). din cate am citit parintii pot instraina, daca vor, apartamentul si nu sunt obligati sa ne dea cota parte. va multumesc.
Da, pot sa faca act de vanzare-cumparare intre ei si d-voastra, si in acest mod sotul sorei nu va mai putea profita de bani de pe urma acestui apartament, dar nici sora d-voastra la partea care i s-ar cuveni in mod normal de pe urma parintilor d-voastra....
am uitat sa mentionez ca apartamentul a fost cumparat (asa a fost sa fie) dupa ce ea s-a casatorit iar aproximativ un sfert din rate eu le-am platit. plus ca am investit aproape 6000 lei in el prin imbunatatiri.
Fiind un bun al parintilor nu intereseaza momentul casatoriei sorei d-voastra, si nici divort,etc. Iar faptul ca d-voastra ati platit ratele sau ati investit in imbunatatiri avea importanta doar in momentul in care s-ar fi impartit intre d-voastra si sora. Altfel, tinand cont ca nu-i mai oferiti posibilitatea sa se bucure de partea ei, nu are nici o relevanta cine a platit din rate si cine l-a zugravit!
Divort
michella73
buna ziua,
In urma cu 28 de ani, mama s-a recasatorit, in momentul casatoriei mama avea apartament achizitionat in rate impreuna cu tatal meu, dar la ... (vezi toată discuția)
Partaj
silvia99
sunt casatorita de 23 ani. apartamentul cu 2 camere in care locuiesc (impreuna cu sotul si fiica mea) este pe numele meu, cumparat in rate, pe vremea in care ... (vezi toată discuția)
Evacuare
nero2009
In urma cu 10 ani tatal meu, sora mea si cu mine in baza legii 112/1995 am cumparat imobilul nationalizat in care locuim. Eu si sora mea am fost giranti iar ... (vezi toată discuția)