avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... evacuare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

evacuare

In urma cu 10 ani tatal meu, sora mea si cu mine in baza legii 112/1995 am cumparat imobilul nationalizat in care locuim. Eu si sora mea am fost giranti iar tatal meu a devenit unic propietar. Anul trecut dupa ce s-a achitat ultima rata, tatal meu i-a vandut sore-i mele apartamentul in care locuim contra sumei de 10000ron cu drept de uzufruct viager asupra intregului imobil. Mentionez ca am platit timp de 10 ani jumatate din ratele apartamentului ,am adus imbunatatiri substantiale locuintei si acum tatal meu si cu sora mea ma forteaza sa plec fara nici o despagubire ,sa-mi caut alta locuinta. Cu alte cuvinte 10 ani am fost bun de plata si la casa omului iar acum cer evacuarea mea. Intrebarea mea: Cum pot sa-mi recuperez investitiile aduse locuintei si jumatate din ratele achitate ? ce drepturi mai am? cum sa dovedesc ca actul de vanzare-cumparare intre ei doi e o facatura menita sa ma evacueze?

Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 22:30, 27 Martie 2009
Solicitati sa se constate faptul ca ati contribuit la achitarea ratelor la imobil si ati facut investitii in acest imobil , astfel incat aveti un drept de creanta asupra imobilului si un drept de retentie .Opunand dreptul de retentie nu va pot evacua din casa pana la momentul platii integrale a sumei de bai ce constituie atat ratele platie actualizate cat si imbunatatirile efectuate .E o actiune complexa .
necazul e ca ratele la casa au fost platite pe numele tatalui meu. Eu nu detin nici o chitanta prin care sa dovedesc ca am platit.[cred ca mizeaza mult pe asta] Imbunatatirile care le-am facut in decursul anilor le-am facut de bunacredinta si nu am pastrat chitante pentru materiale. Mana de lucru a fost personala[eu lucrez amenajari interioare] .Cand voi ajunge la judecata cum voi putea dovedi cele de mai sus? Imi trebuiesc martori ?si citi la numar? Nici ei nu pot dovedi ca imbunatatirile efectuate de mine le apartin. Va multumesc anticipat.
cautati sa aveti 2-3 martori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum o pot evacua pe cumnata mea din casa parintilor niculina_d niculina_d Buna ziua, povestea este lunga. In casa parintilor mei sta fratele meu impreuna cu cumnata(mentionez ca doar tata mai traieste). Ei s-au casatorit in 1993. ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj - apartament proprietate a unuia dintre soti adi2369 adi2369 buna ziua am o intrebare,sunt casatorit din 2005,am un baietel de 7 ani,vreau sa divortez si as vreau sa stiu ce drepturi am avand in vedere ca sotia are casa ... (vezi toată discuția)
Partaj mariw mariw buna ziua. am 20 de ani,locuiesc cu parinti si cu bunica,bunicul meu a plecat din casa,acum traind in concubinaj cu alta femeie. acum vrea sa ne evacueze ... (vezi toată discuția)