Buna ziua. Am o intrebare. Sunt in concediu de crestere copil de 9 luni si jumatate. Sotul meu este a fost in somaj pana in luna martie. (A lucrat pana in septembrie 2010, din octombrie pana in februarie a avut somaj). As putea sa ma intorc eu la serviciu si sa ia el concediu de crestere copil pana la 2 ani in aceste conditii?
nu stiu cum e acum legea, dar stiu ca in 2007, cand am trecut eu indemnizatia de crestere copil pe sot, legea spunea ca trebuia sa aiba sotul meu 1 an lucrat inainte de nasterea copilului. avea exact un an inainte de nasterea copilului, si apoi a avut si el un timp somaj, iar pe urma n-a mai avut nimic
dar a primit indemnizatia sotul meu, iar eu m-am angajat.informeaza-te acum la directia de familie si solidaritate sociala
1. Sotul dvs. poate beneficia de indemnizatie pentru CCC daca dvs. renuntati la aceasta.
2. Dar si sotul trebuie sa indeplinesca aceleasi conditii legale: in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului sa aiba venituri din salarii sau perioade asimilate (somaj indemnizat, concedii medicale etc.).