avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Dizlovare societate comerciala.
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Dizlovare societate comerciala.

Buna ziua!

Este posibil in calitate de asociat srl sa inregistrez in paralel doua actiuni in instanta ,mai precis dizolvare societate comerciala si excludere asociat?

multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Dan Cozma , Consilier juridic 15:38, 10 Mai 2011
Parerea mea e ca nu.
Pentru inceput se initiaza procedura excluderii asociatului.
Conform art. 224 din Legea 31/1990
(1) Asociatul exclus raspunde de pierderi si are dreptul la beneficii pana in ziua excluderii sale, insa nu va putea cere lichidarea lor pana ce acestea nu sunt repartizate conform prevederilor actului constitutiv.
(2) Asociatul exclus nu are dreptul la o parte proportionala din patrimoniul social, ci numai la o suma de bani care sa reprezinte valoarea acesteia.
Art. 225
(1) Asociatul exclus ramane obligat fata de terti pentru operatiunile facute de societate, pana in ziua ramanerii definitive a hotararii de excludere.
(2) Daca, in momentul excluderii, sunt operatiuni in curs de executare, asociatul este obligat sa suporte consecintele si nu-si va putea retrage partea ce i se cuvine decat dupa terminarea acelor operatiuni.
Ulterior se introduce actiunea pentru dizolvarea societatii, urmand lichidarea acesteia si radierea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Excludere asociati art.222 lit. d) alexandra.a1404 alexandra.a1404 Este legal ca asociatul exclus din societate in cf. cu art.222 lit.d) isi obtine drepturile fara sa raspunda de pierderi( acestea atabilindu-se inca in cadrul ... (vezi toată discuția)
Scoatere asociat din firma ati ati Suntem 12 asociati din care unul detibe 0.5%.Majoritatea vrem ca acest asociat sa iasa din firma,dar acesta nu vrea .Cum putem sa scoatem acest ... (vezi toată discuția)
"dreptul" coasociatului de a deschide o alta firma in interes propriu mariamem mariamem Buna ziua.As dori sa stiu daca puteti sa-mi spuneti va rog ce sanse am sa dau in judecat un coasociat de-al meu care si-a deschis o firma identica ca profil cu ... (vezi toată discuția)