avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1856 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Sarcinile expertului topograf judiciar
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Sarcinile expertului topograf judiciar

:blush2:;)As vrea sa stiu daca documentatia necesara unei expertize judiciare topografice cerute de instanta pentru un teren pe care îl revendic( mostenire) cu obiective trasate de instanta( identificare, regim juridic al terenului sau daca au fost instrainate de la data notificarii, retele utilitare subterane etc. ) documentatie ceruta si primariei , trebuie sau poate fii cautata si de expert care îmi spune ca asteapta depunerea lor la dosar , expertul fiind împuternicit de instanta cred ca are obligatia sa le caute la serviciile detinatoare( primaria lasîndu-se foarte greu - întîrzie si pune "piedici" caci este parte în revendicare- reclamat-)
Multumesc pentru un raspuns avizat
Gerox
Cel mai recent răspuns: gerox , utilizator 20:08, 16 Mai 2011
Expertiza topo cadastrala se face potrivit O.2/2000 privind organizarea activitatii de expertiza.
In aceasta expertiza(si nu numai)expertul trebuie sa studieze dosarul, deci actele depuse , pentru a-si putea extrage datele necesare intocmirii raportului_-trebuie sa identifice imobilul respectiv dupa plansele depuse la dosar, plansele cadastrale,sa faca identificarea faptica, ridicarea topografica soldata cu un plan de situatie, ia legatura cu primaria, pt. a vedea ce acte sunt in arhiva primariei.,inclusiv la OCPI, chiar daca la dosar sunt depuse acte originale, deci expertul are dreptul sa caute documentatia necesara(si chiar este o obligatie pt.expert)pt.un raport obiectiv.Nu trebuie sa astepte ca sa-i depuna primaria, la dosar niscaiva documente.
Multumesc liamic 43 pentru raspunsul competent care ma ajuta în demersul meu!

Poate pe alta data!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza uzucapiune tzuku51 tzuku51 Intr-un dosar de uzucapiune,introdus in 2009(deci pe vechiul CpC si CC) instanta a constatat uzucapiunea prin jonctiunea posesiilor. Reclamantul a depus o ... (vezi toată discuția)
Cadastrare elafinta elafinta Buna ziua! am o intrebare legata de cadastrare. In 2004 am cumparat un teren arabil in extravilan, de 2000 mp (10 m/200m) de la o persoana care avea doar titlu ... (vezi toată discuția)
Modificare de suprafata,prin instanta henriettebondar henriettebondar In cazul modificarii de suprafata a terenului intravilan gol( suprafata tabulara este mai mica decat suprafata masurata) instanta va impune obligatoriu ... (vezi toată discuția)