avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Modificare de suprafata,prin instanta
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Modificare de suprafata,prin instanta

In cazul modificarii de suprafata a terenului intravilan gol( suprafata tabulara este mai mica decat suprafata masurata) instanta va impune obligatoriu expertiza judiciara sau este suficient ca reclamantul sa prezinte documentatia topografica intocmita de catre firma specializata geo-topo?Documentatia este vizata de catre OCPI.
O astfel de documentatie se considera act doveditor in fata instantei?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 02:44, 17 Ianuarie 2012
În cazul modificării de suprafaţă, se aplică art.9 al Ordin 785-2011, care arată că în cazul când din măsurători, reiese o suprafaţă mai mică, aceasta se va înscrie în C.F pe baza documentaţiei cadastrale, pe care o aveţi deja, vizată, aşa aţi spus, şi pe baza unei declaraţii a proprietarului, autentificată. deci la notar, conform anexei 5 din O.785-2011.
Nu este nevoie să mai mergeţi în instanţă pentru modificare suprafaţă, ci se va face conform Ordinului respectiv, care este în vigoare din iulie 2011 şi care a modificat O.634-2006. direct la Biroul local de cadastru. Expertul topo care v-a făcut planul ştie(sau nu?) acest lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare pentru lamurire situatie: pv de vecinatate, pentru constructie carmendalcu carmendalcu am cumparat un teren de 500 mp avind cadastru.Deoarece doresc sa fac o constructie imi trebuie ridicare topografica.Mi s-au facut actele pentru ridicare ... (vezi toată discuția)
Rectificare carte funciara? pe cine chem in judecata Borza Borza [b]Speta>[/b] Proprietarul unui imobil are inscrisa in CF o suprafata de 230 mp in urma masuratorii facuta de un ing cadastrist in realitate este de 360 mp. ... (vezi toată discuția)
Cadastru teren luissiana luissiana Buna ziua. am un titlu de proprietate din 1996 pe un teren agricol de cca 6000 mp -un singur lot.Ulterior titlul a fost modificat in sensul ca raman pe acel ... (vezi toată discuția)