am cumparat un teren de 500 mp avind cadastru.Deoarece doresc sa fac o constructie imi trebuie ridicare topografica.Mi s-au facut actele pentru ridicare topografica s-a masurat din nou terenul si din masuratoare a iesit o suprafata de 488 mp.Dupa depunere documentatie la oficiul de cadastru, inspectorul de cadastru nu vrea sa-mi puna viza deoarece nu am proces verbal cu vecinii. entionez ca am facut o declaratie notariala prin care am spus ca sunt de acord cu suprafata de 488 mp.
Nici in urma depunerii declaratiei notariale inspectorul de cadrastru nu imi da viza decata cu proces verbal. Pentru ce acest proces verbal daca suprafata mea este mai mica decat in acete si eu am acceptat aces lucru?
Potrivit L.7/1996, art.34, orice persoană interesată poate cere rectificare de C.F. Art.51 al aceleaşi legi arată că aceste înscrieri şi radieri se pot face şi amiabil, în baza unei declaraţii date în formă autentică, aşa cum aţi procedat d-voastră. Dar este nevoie de p.v vecinătate, atât pentru o suprafaţă mai mare cât şi pentru una mai mică decât în acte. Această cerinţă este arătată de O.634-2006. Acest p.v vecinătate, fiind vorba de micşorare de teren , nu impune un mare efort dar este necesar pentru OCPI, pentru a avea baza legală de rectificare C.F, cum că aţi avut acceptul vecinilor pentru suprafaţa respectivă.Aceasta este legea!!!
multumesc pentru raspuns, dar Ordinul de care vorbiti dv 634/2006 numai este de actualitate, este revizuit cu Ordinul 134/2009 care are un articol nr.25 referitor la reactualizare CF
Va rog continuati discutiile incepute in acelasi topic, pentru a avea continuitate subiectul - faceti click pe butonul albastru Raspunde si scrieti in casuta care se deschide.
Multumesc.
Ordinul 634/2006 a fost modificat prin O,134/2009 dar numai la anumite articole.În prezent a fost modificat din nou în luna iulie 2011 prin O.785-2011 şi în prezent se lucrează la o nouă modificare a lui. Baza întocmirii documentaţiilor a rămas cam aceeaşi însă diferă acest art.25 din O.134-2009.P.v vecinătate pentru construcţie este prevăzut în unele condiţii în regulamentele de urbanism (pentru apropiere faţă de construcţia vecină, pentru înălţimea respectivă, pentru acceptarea servituţii de lumină, etc) şi pentru toate acestea este obligatoriu acest p.v vecinătate pentru amplasamentul pe documentaţia cadastrală a construcţiei, documentaţie care mai apoi va fi vizată de OCPI.
întabulare
liamic43
Având întabularea efectuată în C.F, după parcurgerea procedurii necontencioase, cea care a fost valabilă pâna în iulie 2011(resp.O.134/2009, ... (vezi toată discuția)