avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Inchidere carte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Inchidere carte de munca

Buna ziua,
Cat dureaza inchiderea unei carti de munca de catre ITM?
Am inteles ca se duce decizia de catre fostul angajator, iar in functie de aceasta sau si statele de plata se inchide???
:(
Exista model cerere in care sa mentionez NOULUI angajator ca nu am cartea de munca in posesia mea ci este la itm?? Pot exista probleme la angajare datorita acestei situati?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:33, 4 Iulie 2008
In functie de cat de repede a dus angajatorul decizia de incetare a contractului individual de munca si statele de plata si de volumul de munca de la ITM-ul respectiv.
La noul angajator dati o declaratie in care spuneti ca aveti carnetul de munca la fostul angajator si il veti duce dupa ce intrati in posesia lui.
Precizez ca angajarea dvs. nu trebuie conditionata de prezentarea carnetului de munca.
Va multumesc pt. raspuns!
De exemplu, la ITM Buc. dureaza cam intre 3 sapt si o luna eliberarea carnetului de munca de acnd s+a depus decizia de incetare. Asta numai daca carnetul se afla la ITM sau la angajator (cei cu 0.25 %).
Daca carnetul de munca se afla la scanat dureaza si luni de zile pana il recuperati.

La noul angajator se da o declaratie pe propria raspundere ca aveti carnet de munca care se afla la ITm sau la angajator in vederea inchiderii lui si ca il prezentati intr-un anumit termen.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare carte de munca ghostlife ghostlife Buna ziua, Mi-am depus demisia pe data de 23.06.2008 fiind in preaviz pana pe data de 07.07.2008. Din data de 08.07.2008 o sa lucrez la o alta firma. Din ... (vezi toată discuția)
Carte de munca ContSters60613 ContSters60613 Buna ziua, am lucrat la o companie care si-a redus personalul si eram nevoit sa-mi dau demisia. Insa problema e cartea de munca, de care nu intru in posesia ... (vezi toată discuția)
Cartea de munca alonso_first_one alonso_first_one Sotia mea a lucrat pana acum 10 zile,si i se intarzie nota de lichidare si restituirea cartii de munca.As vrea sa stiu in termen de cate zile angajatorul ar ... (vezi toată discuția)