avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajati fara asigurari de sanatate..e posibil?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajati fara asigurari de sanatate..e posibil?

Este posibil ca dupa 15 ani de munca la acelasi srl sa constati ca nu esti asigurat? Mergand la medicul de familie esti refuzat pentru ca nu figurezi pe site-ul unic al asiguratilor in sistemul sanitar.Contabila insista ca a platit contributiile la Bucuresti unde este sediul firmei. In schimb la Casa de asigurari din oras(provincie) nu figurez..Acelas lucru l-am observat si la pensiile private obligatorii ..de exemplu pe 2010 nu a intrat in contul firmei de asigurari nici un ban in ceea ce ma priveste..Contabila insista ca e la zi cu toate platile..ori in provincie pe la mai toate punctele de lucru sunt probleme..fie ca la casa de asigurari fie ca la firmele de asigurari.. Va rugam respectuos..ce am putea face? carui organ competent sa ne adresam.. ? Firma e cu patroni straini si e riscant ... Asteptam un sfat pretios... Multumim
Cel mai recent răspuns: Bojan I.M. , Mediator 18:26, 10 Mai 2011
Solicitati dovada platii contributiei si mergeti personal cu aceasta la Casa de Sanatate. Poate fi o problema a softului lor si nu a firmei la care lucrati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incurcaturi la plata asigurarii de sanatate Dana_2009 Dana_2009 Va scriu in legatura cu o problema aparuta la plata asigurarii de sanatate. Sunt o persoana fizica fara venituri cu domiciliul flotant in Bucuresti si stabil ... (vezi toată discuția)
Unde scrie in lege ca trebuie sa achit cas in arondarea domiciliului din buletin? eusaisapte eusaisapte Precizez ca am buletin de Bucuresti dar locuiesc in provincie cu flotant. Nu gasesc in nici o lege unde scrie ca nu pot achita CAS si in provincie. Ma ajutati ... (vezi toată discuția)
Asigurat cass lyl70 lyl70 Salariatul obține acum calitatea de asigurat la sănătate încă din prima zi de muncă, iar nu de la momentul când începe plata contribuțiilor la fond, ... (vezi toată discuția)