avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1047 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Incurcaturi la plata asigurarii de sanatate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Incurcaturi la plata asigurarii de sanatate

Va scriu in legatura cu o problema aparuta la plata asigurarii de sanatate.
Sunt o persoana fizica fara venituri cu domiciliul flotant in Bucuresti si stabil în provincie si îmi platesc asigurarea medicala singur. Pana acum am fost asigurat al CASMB deoarece aici am domiciliul flotant si locuiesc tot timpul. Tot în Bucuresti am si medicul de familie. Plata contributiei de sanatate am avut-o platita pana la sarsitul anului 2012. Plata contributiei de sanatate se facea direct la sediul CASMB. Luna aceasta am vrut sa-mi platesc contributia pe 2013 la CASMB si mi s-a spus de acolo ca plata nu se mai face la ei ci la ANAF in localitatea unde am domiciliul stabil. Am discutat la ANAF din provincie si mi s-a spus ca pot sa platesc acesta contributie din Bucuresti, prin mandate postal, iar dovada platii sa o duc la CASMB pentru a obtine adeverinta de asigurat. Am vorbit la CASMB si mi-au spus ca ei nu pot primi acesta dovada platii contributiei pe motivul ca banii platiti la ANAF din provincie se duc la Casa de Sanatate din provincie si nu esista posibilitatea sa vina la ei (in Bucuresti). Revenind la ANAF pentru lamuriri mi-au spus ca dosarul meu de sanatate a fost trimis la Casa de Sanatate din provincie, fara ca eu sa cer acest lucru. Spuneti-mi va rog care sunt legile pe care le pot invoca pentru a putea fii înscris dinnou la CASMB, si cum pot rezolva cat mai repede acest lucru deoarece am nevoie de asigurare medicala urgent pentru ca sunt persoana cu boli cornice si am nevoie sa-mi cumpar medicamentele. Este posibil ca altcineva sa decida in locul meu la ce Casa de Sanatate sa ma inscrie?
Va multumesc si astept cu mare interes raspunsul dumneavoastra!
Ultima modificare: Miercuri, 23 Ianuarie 2013
Dana_2009, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:37, 24 Ianuarie 2013
Intrebati si la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, pe e-mail, la:
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare medicala pt o persoana fara venituri tudor5200 tudor5200 Potrivit Legii 95/2006, pentru a beneficia de serviciile medicale oferite de stat o persoana trebuie sa se asigure in sistemul de sanatate. Daca nu are nici un ... (vezi toată discuția)
Unde scrie in lege ca trebuie sa achit cas in arondarea domiciliului din buletin? eusaisapte eusaisapte Precizez ca am buletin de Bucuresti dar locuiesc in provincie cu flotant. Nu gasesc in nici o lege unde scrie ca nu pot achita CAS si in provincie. Ma ajutati ... (vezi toată discuția)
Concediu medical daniel2766 daniel2766 buna ziua.am o intebare,cine trbuie sa plateasca contributia la asicgurari de santate in caz de concediu medical pe o perioada mai lunga,multumesc. (vezi toată discuția)