avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Codurile civil si penal sunt in vigoare?
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Codurile civil si penal sunt in vigoare?

Buna ziua!
As dori sa stiu ce Cod Civil este in vigoare in prezent? Am vazut mai multe versiuni de Cod pe internet, si as dori sa stiu daca inca se aplica cel din 1865, actualizat.
De asemenea, as vrea sa stiu acelasi lucru si despre Codul Penal si cele doua coduri de procedura. Cu toate modificarile legislative din ultimii ani, si toate proiectele despre care s-a tot vorbit, internetul la ora actuala mi se pare putin haotic, deoarece gasesti mai multe versiuni cand cauti codul civil.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:22, 10 Mai 2011
In prezent sunt in vigoare:
Codul civil adoptat in 1865 , cu modificarile si completarile ulterioare

Codul penal adoptat in 1968 (republicat in 1997), cu modificarile si completarile ulterioare

Codul de procedura civila adoptat in 1865
[ link extern ]

Codul de procedura penala adoptat in 1968 (republicat in 1997)
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod in vigoare catana anca catana anca care cod de procedura civila si penala se aplica acum in instanta? (vezi toată discuția)
Codul penal in vigoare? livache74 livache74 Buna ziua , va rog sa-mi spuneti si mie daca Legea nr. 286/2009 privind Codul Penal publicata in Monitorul Oficial nr. 510 din 24 iulie 2009 este intrat in ... (vezi toată discuția)
Cod penal valabil in 2010 anipopa anipopa Buna ziua.Va rog sa-mi spuneti care este Codul Penal valabil in 2010.Noul Cod Penal din 2004 a fost abrogat in 28.iulie 2009. Al doilea nou Cod Penal va intra ... (vezi toată discuția)