Buna ziua, va scriu pentru a va cere sfatul in privinta vecinului de la etajul superior, eu locuiesc la 1, care doreste sa isi construiasca un balcon pe care nu il are acum, el locuieste la 2, plecand de jos cu 4 piloni pana la etajul dansului. Balconul va avea minim 2 metri adancime de la fatada cladirii si se va indtinde pe toata suprafata ( in latime ) a acesteia. Locuiesc intr-o cladire cu 2 etaje si mansarda, cu 2 apt pe etaj.
A obtinut deja autorizatia de constructie de la primarie in urma acordului dat de asociatie.
Are nevoie sau nu de acordul meu, ca vecin de sub el ?
Ce pot face acum?
Va multumesc!
Incerc sa va inteleg, dar vad ca introduceti din nou acel "acord notarial". Oare dumneavoastra ati obtinut "acordul notarial" a 50% + unu din vecini? Eu nu cred ca ati fost la nora cu jumatate din vecinii dumneavoastra si numai unul din vecini, cel imediat de langa dumneavoastra nu vrea sa mearga la notar.
pentru ceilailti vecini nu mi s-a solicitat acordul notarial, ci doar vecinilor de sus, jos stanga, drapta.
in cazul meu nu am decat vecinul de deasupra care nu este de acord si nici nu mi-a semnat in tabelul cu vecinii din bloca crea sunt de acord sa-mi construiesc un balcon sib balcon
Daca construiti balconul pentru a desfasura o activitate comerciala va trebuie accept notarial.
Ordin 1430/2005 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii 50/1991 autorizare constructii, Anexa 2 :
- b.4. acordul vecinilor
Acordul vecinilor, exprimat in forma autentica, se solicita in urmatoarele situatii:
- in cazul constructiilor noi amplasate adiacent constructiilor existente sau in
imediata lor vecinatate, numai daca.............
- in cazul amplasarii de constructii noi cu alte functiuni ........
- pentru lucrari care au ca scop schimbarea destinatiei de locuinta a cladirilor
individuale sau colective existente, sau a unor parti din acestea, precum si a spatiilor cu alta destinatie din aceeasi cladire, daca prin natura activitatilor se produce poluare de orice fel (noxe, zgomot, vibratii etc.)
NU CONSTRUIESC balconul ]n scop comercial.
ceea ce spuneti este acevarat, dar ceea ce scrie ma implica pe mine cu ceva?ma incadrez in una din situatii? eu nu vad nici una.
caci cei de la primarie zic ca nu semneaza fara asa ceva.
Interesul dvs. domnule celestin este sa va construiti un balcon iar Primaria va obliga sa atasati la dosarul cu mai multe acte si acel acord notarial care spuneti ca este abuziv cerut.Toate acestea se pot arata intr-o cerere adresata Primarului cu mentiunea ca daca pentru dosarul complet pentru autorizare nu obtineti autorizatia de construire sa duca ei dosarul in justitie iar dvs. asteptati acasa sa fiti citat conform legii contenciosului administrativ.Acolo in justitie acei functionari vor motiva oficial refuzul lor iar un judecator se va pronunta asupra legalitatii actelor intocmite de ei.Dvs. nu trebuie sa platiti nici o taxa nu sunteti obligat sa faceti vreo aparare totul intra in obligatia lor.Daca consultati un avocat si doriti sa va reprezinte in dosar si sunteti sigur ca o sa castigati angajat-il iar cheltuielile va vor fi decontate la casierie.
Astfel puteti sa va descurcati prin birocratia tuturor institutiilor de stat Legea Conteciosului Administrativ va avantajeaza.