Doresc sa inchid balconul de la etaj. Vederea de la etaj e in spatele blocului.
Ce documente sunt necesare?
In cazul in care vecinii au inchis in trecut aceste balcoane , gasesc la administratie documentele de avizare a inchiderii?
Pot sa lucrez cu un mester in particular si gata?
Nu veti astfel de documente la asociatie, majoritatea (daca nu toti) proprietarii si-au inchis balcoanele prin forte proprii si fara aprobari.
Totusi puteti intreba presedintele daca este necesar solicitarea acordului asociatiei avand in vedere ca proprietarii nu pot schimba aspectul partilor comune fara acordul asociatiei de proprietari si pentru a-l "motiva" sa va dea acordul ii solicitati sa va prezinte acceptul dat celorlalti proprietari.
Am inteles, dar ce documente imi trebuie ca sa il inchid in mod legal, caci balconul e cel aferent apartamentului meu, trebuie sa cer aprobarea vecinilor de apartament sus, jos stanga si sa am acceptul lor scris, ca sunt de acord sa imi inchid si eu, balconul, deasupra e inchis, mai jos e inchis in stanga inchis?
Aveti nevoie de acordul asociatiei si nu cel al vecinilor. Nu este necesar nici autorizatie de construire de la primarie intrucat nu este structura care sa necesite autorizatie.
Art 11_L230/2007
(1) Proprietarul poate aduce imbunatatiri sau modificari proprietatii sale individuale, cu respectarea prevederilor legale referitoare la autorizarea de catre autoritatea publica locala a modificarilor constructive, fara a pune in pericol integritatea structurala a cladirii sau a altor proprietati individuale.
(2) Proprietarul nu poate schimba aspectul sau destinatia proprietatii comune fara a obtine mai intai acceptul din partea asociatiei de proprietari.
Modificare balcon
The-Borg
Am cumparat un apartament intr-un bloc cu doua scari. La primavara doresc sa renovez apartamentul si implicit sa schimb vechea tamplarie de cornier cu geam de ... (vezi toată discuția)