avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drumuri de acces intre terenurile agricole
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drumuri de acces intre terenurile agricole

Buna ziua! As dori daca se poate sa primesc o lamurire sau o trimitere la cadrul legislativ pentru urmatoarea problema: la ce distanta fata de drumul de acces se poate ara si semana pe un teren agricol astfel incat pe acel drum sa se poata circula fara probleme(mai ales ca pe acolo trec si animale care trebuie sa ajunga la alte parcele de pamant)?
Pentru lamuriri precizez:
- drumul despre care este vorba are pe o parte un canal de irigatii plin cu apa pe cealalta parte este un teren agricol
-proprietarul acelui teren agricol a arat si semanat pana in "buza" drumului ca sa ma exprim asa
-eu ca sa trec cu animalele spre parcela mea de pasune trebuie sa folosesc acel drum de acces
- animalul nu il poti tine sa mearga doar pe drum ci mai merge si pe marginea drumului ,care dupa 15 ani acea margine este arata de proprietarul terenului agicol
- eu nu vreau sa intru in conflict cu vecinul pentru faptul ca animalele au intrat in grau dar nu mi se pare normal sa ari pana in drum
Exista cadru legislativ in privinta drumurilor de acces?
Multumesc anticipat de lamuriri!

Alte discuții în legătură

Bună seara! În urma unui proces am primit un teren extravilan, ... marian.banica06@yahoo.com marian.banica06@yahoo.com Bună seara! În urma unui proces am primit un teren extravilan, moștenire din partea unui unchi decedat cu mult timp în urmă. Calea de acces la teren este ... (vezi toată discuția)
Tulburare de posesie CheluMariusIonut CheluMariusIonut Ma poate indruma cineva in problema care o sa o explic in continuare? Am un teren de 3 ha(propietate personala) pe care l-am muncit impreuna cu un consatean. ... (vezi toată discuția)
Obtinere drept de servitute Fghjkkk Fghjkkk Am un teren intravilan pt care am cumparator. Acesta conditioneza cumpararea de garantarea dreptului de servitute pt terenul din dreapta care printr-o ... (vezi toată discuția)