avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... nerestituire imprumut- consecinte civile/penale?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

nerestituire imprumut- consecinte civile/penale?

Buna ziua,am fost imprumutata de catre o persoana cu o suma de bani pe care nu am reusit sa'i restitiu.persoana respectiva ma dat in judecata venind cu martori mincinosi.Ce ar putea sa mi se intample?
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 18:16, 10 Mai 2011
Ca sa intelegem, recunoasteti ca ati imprumutat niste bani si ca nu ati reusit sa-i restituiti. Persoana respectiva va da acum in judecata si vine cu martori mincinosi. De ce sunt martorii mincinosi? Cu privire la ce mint ei de vreme ce chiar d-voastra recunoasteti ca ati luat si nu ati mai dat?
cand mi'a dat banii nu am fost decat noi 2,iar in dosar a declarat ca mi'a dat bani ca sa'i aduc o masina din Germania,ca eu m'as ocupa cu asa ceva si cei 2 martori ar fi fost de fata.
Ce sa se intample.... instanta va va obliga sa restituiti banii+dobanda+cheltuieli de judecata si executare. B-)
Era mai simplu sa ii returnati la termen.
Faptul ca ati fost doar dv si cel care v-a imprumutat inseamana ca... ati primit banii.. Martorii or fi mincinosi (doar in sensul ca nu au fost prezenti cand ati primit banii dar, poate, stiau ca veti primi acesti bani - din discutii)... dar datoria dv exista - se intelege clar aici... si, probabil, a fost inteleasa si de altii...

Ideea ar fi ca cel care v-a imprumutat trebuie sa aiba un act care sa dovedeasca faptul ca v-a dat banii respectivi... Dar, chiar daca nu are acel act, exista posibilitatea sa arate ca nu a cerut un act sub semnatura deoarece va considera prieten si avea incredere in dv...
Are sanse de castig in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am si eu o problema si va rog sa imi dati un sfat chaka935 chaka935 Datorez o suma de bani (100 mil) la un coleg care mi i-a imprumutat pentru a plati o datorie la banca, nu am nici un angajament scris cu el ,eu nu pot sa ii ... (vezi toată discuția)
Credit pentru alta persoana dovedirea imprumutului cu martori mincinosi- consecinte ContSters157623 ContSters157623 Buna ziua, am o problema in familie si anume....nasul de cununie al sorei mele a facut un credit pentru sora mea , sa-i ajute sa-si cumpere o casa, a facut ... (vezi toată discuția)
Bani imprumutati Bereschi  Janos Bereschi Janos Buna seara. Am primit o suma de bani de la persoana cu care am crezut ca ne vom uni viata. Intre timp telatia s-a stricat. Pe parcursul acestui an de cateva ... (vezi toată discuția)