Buna seara. Am primit o suma de bani de la persoana cu care am crezut ca ne vom uni viata. Intre timp telatia s-a stricat. Pe parcursul acestui an de cateva ori i-am cerut un nr de cont in care sa ii depun macar 400 de lei pe luna,ca nu mai am posibilitatea sa ii returnez toata suma deodata. Dar ea refuza ,pe motiv ca doreste suma integrala. Dar mentionez ca banii au fost trimisi in contul fiicei mele,si atunci zicea ca o sa ii returnez cand am posibilitate. Eu chiar doresc sa ii returnez dar nu mai stiu prin ce mijloc..nu mai am nici chitantele de ridicare de numerar. Poate sa ma actioneze in instanta sa ii dau integral ,dar fara sa am posibilitati financiare momentan?? Mentionez ca nu exista nici un contract doar depunerile din partea ei,si de cateva luni rugamintea mea prin Sms-uri sa imi dea un nr de cont..ce solutii am? Va multumesc anticipat. Am facut ceva penal? Nu am avut nicidata probleme de asa natura si nu cunosc legislatia. Noapte buna.
Buna sara,
Nu ati savarsit nicio fapta penala.
Atata timp cat persoana respectiva nu are niciun act care sa dovedeasca IN SCRIS ca v-a imprumutat, doar depunerea banilor in contul fiicei ne fiind echivalentul unui contract, teoretic nu aceti nicio obligatie si nici domnia sa sa va actioneze in instanta
Strangeti intr-un cont banii lunar si cand aveti suma ii inmanati si gata, rezolvati problema.
stai linistit ,poate sa te dea in judecata ,dar nu are nicio dovada ca va dat banii(ia trimis in contul ficei)
si depinde si de suma daca suma e 2000 de lei de exemplu sau 1000 de lei stai linistit ca nu te da in judecata pt atata numai ca daca ajungeti la proces,nu recunoasteti ca aveti vreo datorie ,daca recunoasteti datoria catre fosta prietena in instanta poate sa va execute silit dar e distanta mare pana acolo