am si eu o problema. acum 4 luni am plecat impreuna cu 2 prieteni sa luam lemne de pe langa calea ferata,la intoarcere ne-am intalnit cu politia TF, ne-au zis ca sa taiat un cablu, noi eram cu lemnele in spate, ne-a oprit taporasele , dar nu le-a pus in pungi de plastic, le-a aruncat in borbagaj impreuna cu cablu care a fost taiat am fost la sectie am dat declaratie si am plecat plecat acasa... acum 3 saptamani ne cheama sa ne arate probele si ne-a zis ca sa gasit urme pe toporase noi stim ca nu e adevarat. au spus sa ne schimbam declaratia sa zicem ca am fost inconstienti.. ca asa platim paguba si ei nu se mai considera parte civila. noi suntem nevinovati. ce putem sa facem???
Sarcina probatiunii apartine organelor de urmarire penala(ele trebuie sa dovedeasca ca situatia este cea prezentata de dvs).
vs , trebuie sa va aparati , mai ales in caz de nevinovatie si sa dovediti ca nu ati participat in nicun fel la furturl de cabluri(conductori electrici).
Pentru aceasta ,printre alte probe( acte , martori) trebuie efectuata o expertiza care sa dovedeasca la ce operatiuni au fost folosite toporistile.
In limita posibilitatilor financiare , este recomandabila , angajarea unui avocat.
nu declarati ce va invata ei, declarati numai adevarul exact cum va amintiti ca s-a intamplat. pentru ca cineva sa va incrimineze, mai intai trebuie sa dovedeasca cu probe ca sunteti vinovati.