avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... prieten cu citatie diicot si eu posibil suspect
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

prieten cu citatie diicot si eu posibil suspect

Buna ziua.Am si eu o problema.Am un prieten cu care ma plimbam intr-o seara prin romana,si ne-a luat jandarmeria,ne -a perchezitionat.eu aveam la mine un briceag cu care mergeam toata ziua dupa mine , fiindk stau intr-o zona rau famata.el avea la el un briceag si o combinatie de droguri(5 grame in total , dintre care vreo 0.25 g de iarba legala,luata fara bon,si restul canepa salbatica gasita pe camp).ne-au luat la declaratii si mie mi-au confiscat briceagul si lui marfa si briceagul.el a primit o citatie de la diicot ptr 5 ianuarie.eu nu am primit nimic. dar diicot , dupa denumire , se ocupa cu crima organizata , care banuiesc ca se face in mai mult de 2 persoane , inclusiv. acum individul , cu care nu mai sunt prieten , ma ameninta ca spune de fapt ca ne ocupam amandoi de droguri.v-as intreba cam cat de amenintat as putea fi eu de diicot sau politie in cazul acesta. si v-as cere si parerea daca as putea avea telefoanele ascultate . Va Multumesc Anticipat
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 03:59, 23 Decembrie 2010
Cat de vinovat sunteti dvs.stiti cel mai bine pentru ca stiti la ce ati participat sau la ce nu ati participat.
Totul depinde probele care se vor administra in cauza ,care vor incerca sa va dovedeasca culpele in producerea infractiunii sau infractiunilor.
In trimpul administrarii probatoriilor se poate solicita in anumite conditii si ascultarea telefoanelor.
Daca aveti posibilitati materiale,angajati avocat care sa reuseasca sa va dovedeasca,fie nevinovatia,fie sa minimalizeze consecintele juridice ale faptelor comise.
Ultima modificare: Joi, 23 Decembrie 2010
Radu Gabrian, Mediator
pai daca el are citatie , ce legatura as putea eu avea ? sau cum ar putea el sa ma incrimineze?
Daca nu aveti ce sa va reprosati sau nu ati avut nicio contributie puteti fi audiat ca martor.
Daca exista o participatie cat de mica sau exista anumite probe in sprijinul unei eventuale participatii sunt destule cazuri cand fata de martori s-a extins urmarirea penala,devenind inculpati.
Eu unul nu va doresc asa ceva,dar intrebarea cu telefoanele m-a determinat sa va suspicionez.
Oricum, dvs stiti cel mai bine,ceea ce de fapt am si aratat mai sus
eu stiam ce face dar nu m-am bagat. m-a rugat el de cate ori sa il sun pe un baiat care ii datora bani sa-i spun sa-l sune sau sa-i spun sa ii dea banii.si mai dadea mesaje de pe telefonul meu .
Ati cam colaborat si aceasta,daca el afirma ce ati relatat dvs.mai sus,in conditiile in care cunosteati pentru ce trebuia sa primeasca banii,este complicitate,care se pedepseste la fel ca si autoratul.
Daca exista probe in acest sens si daca telefoanele au fost chiar ascultate sau sunt alte indicii ori probe ale acestei "activitati" prestate de dvs,vor fi probleme serioase.
Sfatul meu este sa luati legatura cu un avocat pentru ca problema este cu adevarat serioasa.
Este bine sa dati prima declaratie chiar in prezenta acestuia.
Orice greseala de abordare a unor aparari sau de a nu lua in seama realitatea,aratata chiar de dvs,va poate crea probleme serioase,chiar pana la arestare.
Nu vreau sa va sperii,dar cred ca aceasta este singura abordare.
Ultima modificare: Joi, 23 Decembrie 2010
Radu Gabrian, Mediator

Alte discuții în legătură

Pers prinsa cu canepa! specters specters Buna ziua...in urma cu 2 luni am fost prin cu 2 kg de canepa la mine, eram cu inca 4 prieteni si ne a prins politia.Ne au dus la sectie am dat niste declaratii ... (vezi toată discuția)
Imi pot lua masina acasa? tudorm1215 tudorm1215 Am si eu o nelamurire. Acum 1 saptamana am fost depistat cu droguri aspura mea in timp ce eram parcat cu masina mamei mele. Eu am fost luat cu o masina de ... (vezi toată discuția)
As putea intra in inchisoare daca prietenul meu se ocupa de talharii iar eu nu am stiut? ana000 ana000 as putea intra in inchisoare daca prietenul meu se ocupa de talharii iar eu nu am stiut? politia mi-a spus. in schimb el nu mi-a spus niciodata direct acest ... (vezi toată discuția)