buna seara. tatal meu a decedat si urmeaza sa facem succesiunea. parintii mei au detinut 2 apartamente:un apartament in care au locuit si mai au un alt apartament care este ipotecat pt un credit....eu mai am o sora..as vrea sa stiu cum se procedeaza la succesiune.se ia in calcul doar primul apartament?ce se intampla cu apartamentul care este ipotecat?va multumesc din suflet!
Intra in masa succesorala toate bunurile detinute de tata, deci si apartamentul cu ipoteca, doar ca veti prelua dvs. creditul si, implicit, ipoteca.
Vorbiti cu un notar sa va spuna ce aveti de facut si cat va costa succesiunea.
In acelasi timp, verificati daca nu exista o asigurare pentru creditul ipotecat, poate aveti sanse sa scapati de credit, acesta fiind achitat de Asigurator, in cazul unei asigurari valabile care cuprinde riscul de deces al tatalui dvs.
In masa succesorala vor intra toate bunurile care au apartinut persoanei decedate, daca mama dvs. este in viata si apartamentele au fost cumparate in timpul casatoriei cu tatal dvs., masa succesorala va cuprinde cota de 1/2 care a apartinut defunctului (din ambele apartamente), restul de 1/2 fiind cota de bun comun a sotiei supravietuitoare. Din masa succesorala, sotia dobandeste o cota de 1/4, iar copiii primesc impreuna o cota de 3/4.
Renuntarea nu este partiala, adica doar la un anumit bun din masa succesorala, ci este totala, cine o face renunta la toate bunurile care au apartinut defunctului.
Mostenire
gabriella222
Sanatate la toata lumea
In 1998, am venit in tara pentru 3 luni si in aceasta perioada am dat o declaratie
la un notar de renuntare la succesiune, dupa ... (vezi toată discuția)