In 1998, am venit in tara pentru 3 luni si in aceasta perioada am dat o declaratie
la un notar de renuntare la succesiune, dupa decesul tatalui in 1992,crezind ca masa succesorala va cuprinde apartamentul ocupat de parintii mei.
La 4 zile dupa plecarea mea din Romania, sora mea a deschis succsesiunea la alt notar, unde la massa succesorala, a mai aparut un pamint.
S-a intocmit un act de mostenitor din care eu am fost exclusa,ca mostenitori
fiind mama mea si sora mea.
Cind am facut renuntarea la succsesiune in 1998, nu am fost instiinta nici de sora mea nici de primul notar din ce se compune masa succesorala,crezind ca este vorba numai de apartament.
Din 2003 acest pamint apare pe numele mamei (cu titlul de proprietar),
care a decedat in 2013. Am depus cerere de acceptare a succsesiunii dupa decesul mamei.
Mosteniti dupa mama Dvs. in cote egale cu sora Dvs. toate bunurile acesteia.
Daca acest teren este pe numele mamei (in cota de 1/1 in calitate de proprietar), atunci aveti dreptul la 1/2 din acest teren, ca de altfel din toate bunurile detinute de mama Dvs. la data decesului.
Mostenire
ContSters141373
eu si sora mea am renuntat la aprtament in favoarea mamei dupa decesul tatalui,asta presupune ca am renuntat la toata mostenirea?mai avem niste pamint pe care ... (vezi toată discuția)
Succesiune
VioricaC
Buna seara,
Suntem 2 mostenitori si nici nu are copii.
Sora mea este casatorita . iar sotul are 2 copii din prima casatorie.
Si eu sunt casatorita
Ambii ... (vezi toată discuția)
Succesiune
marius61
Buna ziua
In urma cu o luna bunica mea a decedat, mostenitori fiind mama si sora ei. As avea de pus cateva interebari.
1-Ce acte trebuiesc pentru succesiune ... (vezi toată discuția)