Am 2 apartamente la parter intr-un bloc unde uscatoria este perete comun cu unul dintre aptm., De 3 anii nu locuiesc acolo, vecina de la etj 2 s-a apucat sa cumpere uscatoria de la vecini, eu ma opun, cu cotele mele, nefiind de acord, intrucat mai intai eu vroiam sa o cumpar chiar avand banii scosi de la banca, insa ea s-a dus la fiecare aptm si a fraierit niste batrane in lipsa mea. INTREBAREA MEA ESTE > AU TRECUT 3 ANI, a cumparat am inteles toate partile, in toti acesti 3 ani, inafara de partile mele, nu a facut nimic cu uscatoira, in acel bloc aptm meu de la parter este cu cea mai mare suprafata, are 3 camere, celalat e cu 2, tot la parter si mai e un vecin doar. Eu ma opun in continuare. CE SE VA INTAMPLA ? VA PUTEA SA-SI INTABULEZE COTELE CUMPARATE, VOI RAMANE NEDESPAGUBITA ? Mai am partea celeilalte vecine de la parter cota parte a ei, i-am platit deoarece si ea se opune sa o ia tipa de la 2, intrucat doar noi suntem la parter ! DECI AM COTE PARTI DE LA 2 APTM ALE MELE si partea VECINEI care mi-a cedat cota parte in schimbul pretului stabilit la vanzarea uscatoriei, 400 de euro dati cu chitanta de mana. IN BLOC S-AU MUTAT VECINI NOI, cea care a cumparat uscatoria nu si-a intabulat-o inca, VA PUTEA FARA MINE ??? Am auzit ca vrea sa o vanda, O POATE VINDE ? Ce pot face daca devine proprietara, ce se intampla cu cotel mele ? CINSTIT SI DE DREPT ERA SA O CUMPAR EU, AVEAM TOTI BANII INSA NELOCUIND ACOLO, dansa a dat ea banii vecinilor, treptat in timp de 3 ani !! ACELE CONTRACTE FACUTE CU FIECARE VECIN, LA DATE DIFERITE, IN CEI 3 ANI....mai sunt valabile ? Sunt contracte de vanzare-cumparare printr-o firma care nici nu exista la acea data, firma fantoma a concubinului sau, PRIN REPREZENTANT EA, vecina ! PE CINE VA FI INTABULATA ACEA USCATORIE PE FIRMA care apare in contract ori numele ei, ca defapt e a ei uscatoria iar ea s-a trecut reprezentant al firmei ?
ce pot face sa cer despagubiri in instanta ? ori crede-ti ca pot pierde cotele parti ??
Nici dvs si nici vecina nu puteti cumpara uscatorul. Acesta apartine tuturor proprietarilor, in cota parte indiviza. Cota parte se poate instraina numai impreuna cu proprietatea individuala (apartamentul). Ce a facut vecina, probabil intelegeri verbale sau acte de mina cu ceilalti proprietari, care nu au nici o valoare. Nu va mai faceti iluzii ca veti putea cumpara ceva ce apartine tuturor. Oricum, ati avut noroc sa v-a luat-o vecina inainte, mai devreme sau mai tirziu v-ati fi dat seama ca ati risipit banii degeaba. De retinut: cotele parti pot fi cel mult inchiriate, concesionate etc. Vindute nu.
Va multumesc foarte mult CA MA INCURAJATI, sunteti oameni CU SUFLET, SA AVETI MULTE SUCCESE ! Uscatoria este lipita de apartamentul meu, singurul cu 3 camere la parter din acel bloc ! Poate intradevar AVETI DREPTATE sa poata fi vandut numai impreuna cu aptm meu, poate voi avea succes sa-l cumpar mai ales ca am 2 la parterul acela si mai este inca doar unul. Intrcun fel ma bucur ca nu mi-am bagat eu banii, poate regretam ! MULTUMESC ORICUM PENTRU RASPUNS!!