avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1035 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... pot ramane in indiviziune cu 3 cote parti ale mele ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

pot ramane in indiviziune cu 3 cote parti ale mele dintr-o uscatorie d ebloc ?

Cel mai recent răspuns: spiridus , utilizator 19:39, 11 Iulie 2008
Buna seara,

Am 2 apartamente la parter intr-un bloc unde uscatoria este perete comun cu unul dintre aptm., De 3 anii nu locuiesc acolo, vecina de la etj 2 s-a apucat sa cumpere uscatoria de la vecini, eu ma opun, cu cotele mele, nefiind de acord, intrucat mai intai eu vroiam sa o cumpar chiar avand banii scosi de la banca, insa ea s-a dus la fiecare aptm si a fraierit niste batrane in lipsa mea. INTREBAREA MEA ESTE > AU TRECUT 3 ANI, a cumparat am inteles toate partile, in toti acesti 3 ani, inafara de partile mele, nu a facut nimic cu uscatoira, in acel bloc aptm meu de la parter este cu cea mai mare suprafata, are 3 camere, celalat e cu 2, tot la parter si mai e un vecin doar. Eu ma opun in continuare. CE SE VA INTAMPLA ? VA PUTEA SA-SI INTABULEZE COTELE CUMPARATE, VOI RAMANE NEDESPAGUBITA ? Mai am partea celeilalte vecine de la parter cota parte a ei, i-am platit deoarece si ea se opune sa o ia tipa de la 2, intrucat doar noi suntem la parter ! DECI AM COTE PARTI DE LA 2 APTM ALE MELE si partea VECINEI care mi-a cedat cota parte in schimbul pretului stabilit la vanzarea uscatoriei, 400 de euro dati cu chitanta de mana. IN BLOC S-AU MUTAT VECINI NOI, cea care a cumparat uscatoria nu si-a intabulat-o inca, VA PUTEA FARA MINE ??? Am auzit ca vrea sa o vanda, O POATE VINDE ? Ce pot face daca devine proprietara, ce se intampla cu cotel mele ? CINSTIT SI DE DREPT ERA SA O CUMPAR EU, AVEAM TOTI BANII INSA NELOCUIND ACOLO, dansa a dat ea banii vecinilor, treptat in timp de 3 ani !! ACELE CONTRACTE FACUTE CU FIECARE VECIN, LA DATE DIFERITE, IN CEI 3 ANI....mai sunt valabile ? Sunt contracte de vanzare-cumparare printr-o firma care nici nu exista la acea data, firma fantoma a concubinului sau, PRIN REPREZENTANT EA, vecina ! PE CINE VA FI INTABULATA ACEA USCATORIE PE FIRMA care apare in contract ori numele ei, ca defapt e a ei uscatoria iar ea s-a trecut reprezentant al firmei ?
ce pot face sa cer despagubiri in instanta ? ori crede-ti ca pot pierde cotele parti ??

multumesc anticipat !
Nici dvs si nici vecina nu puteti cumpara uscatorul. Acesta apartine tuturor proprietarilor, in cota parte indiviza. Cota parte se poate instraina numai impreuna cu proprietatea individuala (apartamentul). Ce a facut vecina, probabil intelegeri verbale sau acte de mina cu ceilalti proprietari, care nu au nici o valoare. Nu va mai faceti iluzii ca veti putea cumpara ceva ce apartine tuturor. Oricum, ati avut noroc sa v-a luat-o vecina inainte, mai devreme sau mai tirziu v-ati fi dat seama ca ati risipit banii degeaba. De retinut: cotele parti pot fi cel mult inchiriate, concesionate etc. Vindute nu.
Va multumesc foarte mult CA MA INCURAJATI, sunteti oameni CU SUFLET, SA AVETI MULTE SUCCESE ! Uscatoria este lipita de apartamentul meu, singurul cu 3 camere la parter din acel bloc ! Poate intradevar AVETI DREPTATE sa poata fi vandut numai impreuna cu aptm meu, poate voi avea succes sa-l cumpar mai ales ca am 2 la parterul acela si mai este inca doar unul. Intrcun fel ma bucur ca nu mi-am bagat eu banii, poate regretam ! MULTUMESC ORICUM PENTRU RASPUNS!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate vinde o uscatorie de bloc la parter chiar daca nu sunt de acord tori ? spiridus spiridus Buna ziua tuturor oamenilor de suflet care raspund celor in nevoi.... Am si eu o mare nedumerire si va rog din suflet sa-mi ascultati povestea si sa-mi ... (vezi toată discuția)
Pot folosi uscatoria daca m-am opus vanzarii ? spiridus spiridus Buna seara, Intr-o scara cu 19 apartamente, doi proprietari, a 2 aptm., s-au opus la vanzarea de acum 3 ani, restul fiind de acord si chiar primind suma de ... (vezi toată discuția)
Vanzare uscatorie bloc spiridus spiridus Buna seara ! Doresc si eu o baza legala in care se specifica faptul ca, o uscatorie lipita de un apartament, nu poate fi vanduta decat impreuna cu acel ... (vezi toată discuția)