avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie

cele 15 zile de demisie se socotesc calendaristice sau se scad simbetele si duminicile? iar daca a 15-a zi pica duminica cum se incheie cartea de munca cu ziua de duminica sau de luni?
Cel mai recent răspuns: bos , utilizator 20:11, 16 Mai 2011
Incepin dela 1 mai anul acesta termenul de preaviz si la demisie este de 20 de zile lucratoare astfel ca ipoteza dv. nu este justificata.Daca demisia s-a inregistrat inainte de 1 mai este vorba de 15 zile calendaristice, iar daca se sfirseste perioada in week-end se inregistreaza cu acea data
Termenul de preaviz este cel convenit in c.i.m. .. adica, 15 zile calendaristice in cazul demisiei , chiar daca au intrat in vigoare noile modificari ... În calculul termenului de preaviz nu intră ziua comunicării sale angajatorului.
sa inteleg ca acel termen de preaviz prevazut de legea 40/2011 se aplica doar la contractele incheiate dupa 1 mai? ma poate obliga intr-un fel angajatorul sa raman la serviciu cele pana la 20 de zile lucratoare in cazul in care imi dau demisia?
ninalina a scris:

sa inteleg ca acel termen de preaviz prevazut de legea 40/2011 se aplica doar la contractele incheiate dupa 1 mai? ma poate obliga intr-un fel angajatorul sa raman la serviciu cele pana la 20 de zile lucratoare in cazul in care imi dau demisia?

Codul Muncii este clar ... termenul de preaviz este cel convenit de parti in c.i.m. sau in c.c.m. aplicabil dar nu poate fi mai mare de ... Prin urmare, nu exista obligativitatea ca in c.i.m. sa se stabileasca durata maxima a preavizului , partile pot stabili o durata mai mica a preavizului in cazul demisiei.
dupa cum se intelege din spusele doamnei ninalina se intelege ca a sustras bani de la cek bank apoi sa internat la un spital crezind ca pote scapa de fapta comisa dand vina pe conducerea bancii dar uita ca fapta este fapta si nu o scapa de un dosar penal chiar daca se recupereaza prejudiciul bancii iar acei inspectorii nu cred ca nu stiu sa-si faca meseria .din spusele doamnei se pare ca m-ai este implicata o persoana (colega)deci adevarul va domina
Ultima modificare: Luni, 16 Mai 2011
bos, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz leuca_luminita leuca_luminita In contractul individual de munca incheiat in 2010 este prevazuta o perioada de preaviz in cazul demisiei de 15 zile calendaristice. In contractul colectiv la ... (vezi toată discuția)
Perioada preaviz Alexandru catalin Gaidau Alexandru catalin Gaidau buna ziua,ma iertati ca va deranjez,eu lucrez in prezent cu un contract de munca cu 2 ore pe zi,dar de fapt lucrez in weekend cate 8 ore pe zi.in cazul unei ... (vezi toată discuția)
Nelamurire preaviz cosminbarlad cosminbarlad Buna ziua. Am o nelamurire si sper sa gasesc ajutor aici. Eu lucrez in serviciul de paza, adica am si ture de zi si ture de noapte, de week-end-uri nu mai ... (vezi toată discuția)