avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uzurpaciune sau dezmostenire?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uzurpaciune sau dezmostenire?

Buna seara,
Am o intrebare referitoare la un teren extravilan, bunicul meu a mostenit impreuna cu fratele lui un teren agricol de 4 ha de la tatal sau, dupa moartea tatalui sau bunicul meu a fost singurul care a muncit pamantul timp de 30 ani,fratele lui fiind deacord ca bunicul meu sa aiba terenul,(doar verbal, nu si scris),fratele lui este plecat acum din tara, bunicul vrea sa mi lase mie pamantul, cum ar putea sa mi lase tot pamantul avand in vedere ca nu putem lua legatura cu fratele lui? II stim ultima adresa dar acolo nu locuieste nimeni.
Spuneti ca cei doi frati au mostenit terenul, exista un certificat de mostenitor care atesta acest fapt? Daca da, atunci bunicul dvs. nu are cum sa va instraineze dvs. tot terenul ci doar cota sa de 50% (presupunand ca mostenitori sunt doar cei 2 frati in cote egale), restul fiind proprietatea fratelui sau.
Pentru o corecta informare, pentru claudia-se spune uzucapiune termenului de care ati intrebat.Sper ca nu este cu suparare, lamurirea.
In al 2-lea rand, cei 2 frati(bunicul si cu fratele)am inteles ca verbal, au decis ca "bunicul" sa ramana stapan pe teren si celalalt a plecat in lumea mare.Cata vreme nu exista nimic scris din partea "celuilalt" frate, nici judecatorul nu poate prezuma ca aceasta a fost vointa lui, ca sa-i lase bunicului, partea lui de mostenire.
Deci bunicul nu poate sa va instraineze doar partea lui de mostenire.Pentru partea cealalta, depuneti toate diligentele adica toate incercarile sa dati de celalat frate(prin anunturi in ziare le larg tiraj, poate stiti pe unde s-a dus, poate a murit) si cu aceste acte, dovezi(ca fratele nu mai dati de el, deci nici de eventualii urmasi ai lui, care precis nu au deschis succesiunea, in caz ca "celalat "a murit), bunicul poate face actiunea de uzucapiune

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impartire cote mostenire dorel13 dorel13 am un titlu de proprietate pe numele bunicului(4 ha pamant), pe care sunt trecuti 3 copii ai bunicului. Eu sunt mostenitorul tatalui meu,unul dintre cei 3. ... (vezi toată discuția)
Poate fi atacat certificatul de mostenitor rezultat in urma succesiunii ca urmare a decesului tatalui meu de catre bunicul si unchii mei{tatal si fratii defunctului} ionutcodreanu ionutcodreanu Anul acesta in luna martie tatal meu a decedat,iar in luna septembrie a facut succesiune in urma careia a rezultat certificatul de mostenitor si mostenirea ... (vezi toată discuția)
Bună! bunicul meu a decedat în 1998. de atunci taxele și impozitele ... zanazane zanazane Bună! Bunicul meu a decedat în 1998. De atunci taxele și impozitele pe casa și teren le plătește tatăl meu De fapt toate aceste ,,dari\" le plătește ... (vezi toată discuția)