avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj

care este termenul limita pentru introducerea actiunii de partaj dupa pronuntarea divortului? Care sunt costurile actiunii de partaj ?
nu exista un termen limita! in principiu cam 3% din masa partajabila ... fara servicii conexe!
multumesc pentru raspuns
si daca celalalt sot nu vrea sa mearga la mediator ca sa incheie acordul ce se poate face?
Eu stiam ca si daca mergi direct la judecatorie si platesti taxa de timbru aceasta (taxa) se restituie. Dar se pare ca doar in cazul cand te duci la prima infatisare cu intelegerea facuta. Asa am citit tot pe aici prin forum. Intrebarea este: aceasta intelegere de care vorbeam trebuie facuta musai la un mediator sau poate fi facuta si intre cei 2 soti? trebuie legalizata la notar?
1.daca nu vrea sa urmeze procedura medierii trebuie sa se adreseze instantei, caz in care plateste taxa de timbru
2.daca are deja un proces pe rol aceata taxa se restituie, la cerere, in urma unui acord de mediere
3. daca nu exista un proces pe rolul instantei de judecata, acordul se poate autentifica la notar

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj bunuri comune prin mediere Anneee Anneee Buna ziua. Am divortat de sotul meu in luna martie. Nu am impartit bunurile pe care le avem si as vrea sa stiu daca suntem amandoi de acord asupra impartirii ... (vezi toată discuția)
Partaj prin mediere mirelabandac mirelabandac Buna ziua. Am hotarat de comun acord cu fostul meu sot asupra partajului. Procesul de divort este deja incheiat. Putem merge la orice avocat drept mediator? ... (vezi toată discuția)
Taxa timbru partaj doru anghel doru anghel Cum poate cineva sa obtina partajul unui apartament daca nu are bani pt taxa de timbru? Sau hai sa zicem ca ma imprumut, dar sunt sigur ca nu mi se respinge ... (vezi toată discuția)