Buna ziua.
SItuatie: firma de constructii, profituri decente, impozit pe profit pe masura.
In ce situatie pot sa achizitionez aur a.i. sa diminuez profitul spre minim, cu scopul de a fi platit doar ulterior, dupa diverse utilizari ale capitalului???
Cu alte cuvinte imobilizez capitalul in bunuri, fara a fi impozitat, aceste vor fi vandute cand apare necasarul de capital, capitalul rulat generand astfel profit, care va plati impozitul aferent primei sume utilizate.
Evident ca acesta nu este o cheltuiala deductibila a obiectului de activitate.
Nu am intalnit caz concret in practica , dar cautand un raspuns la tema propusa am gasit oug 190/2000 privind regimul metalelor pretioase si acolo este urmatoarea definitie :
d)aur financiar - aurul achiziţionat de persoane fizice ori juridice în scopul realizării unor plasamente de valoare. Aurul financiar cuprinde aurul sub formă de bare, lingouri, plachete, având titlul minim de 995/1.000, precum şi sub formă de monede din aur având titlul mai mare sau egal cu 900/1.000, cotate pe una dintre pieţele Uniunii Europene. Operaţiunile cu aur financiar se realizează atât prin livrare fizică, cât şi prin operaţiuni în conturi de metal preţios sau hârtii de valoare exprimate în aur, deţinute la bănci;
Art. 6
Persoanele fizice şi juridice pot efectua operaţiuni de vânzare, cumpărare şi tranzacţionare cu aur pentru investiţii şi cu aur financiar numai prin intermediul băncilor autorizate de Banca Naţională a României.
Persoanele fizice şi juridice pot efectua operaţiuni de vânzare, cumpărare şi tranzacţionare cu aur financiar numai prin intermediul băncilor autorizate de Banca Naţională a României sau, după caz, printr-o bancă autorizată pentru astfel de operaţiuni dintr-un stat membru al Uniunii Europene.
Cred ca totusi pentru a putea vinde (pentru ca veti vinde la un moment dat , nu ?) va trebui autorizare pe legea speciala .
Tva la casele de amanet
cata76
sunt administratorul unei case de amanet si am o mare neclaritate legata de cum se aplica tva in acest domeniu si la ce se aplica tva ?exemplul meu este foarte ... (vezi toată discuția)