avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Conventie scrisa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Conventie scrisa

Este obligatoriu ca prin notiunea de conventie scrisa sa excludem posibilitatea formei autentice?

Cu multumiri
Cel mai recent răspuns: ContSters183027 , utilizator 13:00, 11 Mai 2011
Da, daca avem in vedere un inscris olograf scris si semnat de parti sau orice alta conventie care se inchei in scris doar ad probationem si nu ad validitatem
Ma refer intr-o situatie, in care cineva nu mentioneaza expres forma in care a incheiat actul de donatie, specificand ca a incheiat cu cealalta parte o "conventie scrisa". Actul de donatie este supus formei autentice sub sanctiunea nulitatii, dar nu inteleg daca forma a fost respectata sau nu.

Cu multumiri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabilitatea legala a unui contract donatie scris de mana GSA GSA In 1994 tata si mama mi-au donat un apartament in Bucuresti printr-un Contract scris de mana. Acest Contract este semnat de inca 2 martori prezenti atunci, de ... (vezi toată discuția)
Mijloc fix ContSters98540 ContSters98540 In 1972 firmei la care lucrez i-a fost atribuit printr-un protocol de catre Ministerul Energiei Electrice un bloc de apartamente de nefamilisti, ca mijloc fix. ... (vezi toată discuția)
Donatie george77 george77 buna sera>>> as dori sa stiu daca pot dona copiilor mei un imobil pe care eu il detin ca nud proprietar>>>(asta ca banca sa nu ma poata executa silit)...taxa ... (vezi toată discuția)