avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... reziliere antecontract agentie imobiliara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

reziliere antecontract agentie imobiliara

Buna dimineata. Va rog sa-mi dati o idee,o solutie urmatoarei situatii: Dorim sa achizitionam o casa si interesandu-ne de ea am aflat ca este preluata de o Agentie pentru intermedierea vanzarii. Am fost cu agentul la locuinta, am cunoscut proprietarul care-si lauda nevoie mare constructia, care face parte dintr-un triplex. Noi o parte din suma trebuie sa-i achitam prin Banca, adica sa obtinem o suma ca si credit ipotecar. Am mers la Agentie am semnat un precontract , dandu-i proprietarului 1.000 Eu, garantie ca-i vom cumpara casa iar agentiei din cei 1.200 Eu i-am dat doar 200 Eu, restul la finalizare. Dosarul a mers la Banca, al carei jurist a spus : Hopa! nu e bine , nu exista cale de acces. Agentia ne-a anuntat tarziu despre aceste lucruri, basca au omis sa ne spuna ca un corp din triplex e vandut si ca noul proprietar si-a facut intrare la capatul gardului nostru trecand prin curtea noastra, ma rog ipotetic vorbind , a noastra. datele problemei s-au schimbat, Banca nu ne da creditul din cauza ca proprietarul nu a rezolvat cu acea cale de acces. Noi vrem sa ne recuperam banii. Ei spun c a nu ne dau banii caci am stipulat ca pana pe 31 mai e valabil contractul si cel care renuntga primul din motive independente de ei, va plati dublul celuilalt. Noi insa nu putem lua o casa fara cale de acces. Proprietarul si agentia nu ne-au anuntat ca un corp din triplex e vandut,pentru rezolvarea caii de acces. Acum proprietarul ne spune ca Agentia l-a pus sa ascunda, sa minta acest fapt. Cine credeti ca are dreptate?. Noi am fost de buna credinta stiind ca actele proprietarului sunt in regula. Va multumim. Succes
Cel mai recent răspuns: lazu , utilizator 09:37, 11 Mai 2011
Dvs. doriti sa cumparati o parte de cladire cu terenul din curte sau doar cladirea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Servitutea de trecere lili olarescu lili olarescu Buna ziua! Am nevoie de ajutorul dumneavoastra: Parintii mei locuiesc intr-o casa fosta nationalizata, au cumparat-o conform legii. Locuiesc intr-o curte cu ... (vezi toată discuția)
Stoparea unei tranzactii imobiliare micro40 micro40 Buna Ziua. Problema mea; Doresc sa cumpar un apartament,cu credit Imobiliar. Mi-l prezita agentia, stabilim un pret pentru bunul respectiv , ne intalnim la ... (vezi toată discuția)
Recuperare avans prima casa vrabiutssa vrabiutssa Buna ziua, acum cateva luni am incercat achizitionarea unui apartament prin credit Prima Casa. Am gasit un apartament prin Agentie Imobiliara. Toate bune si ... (vezi toată discuția)