avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1171 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... constructie provizorie - e nevoie de autorizatie?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

constructie provizorie - e nevoie de autorizatie?

Buna ziua,

in cazul in care achizitionez o cabana de la o firma, care practic "muta" cabana din locatia unde o asambleaza partial pe un teren ce nu-mi apartine, dar al carui proprietar este de acord sa construiesc acolo - e vorba de o cabana din lemn pe piloni (din aceea demontabila) imi trebuie sau nu autorizatie de constructie? Am inteles ca este considerata constructie provizorie si pentru asa ceva nu trebuie autorizatie?
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 11:54, 11 Mai 2011
Constructia provizorie se autorizeaza ,trebuie sa aveti acceptul scris al proprietarului terenului pe care se amplaseaza si in cererea prin care solicitati autorizatia sa specificati care este perioada pentru care se amplaseaza.
Am inteles. Si daca este pe perioada nedeterminata, adica nu stiu acum cat timp, pot spune 100 de ani, de ex si tot provizorie sa fie considerata?

Se plateste ceva proprietarului? Ar trebui facuta la notar intelegerea cu notarul - cea prin care ma lasa sa pun cabana pe terenul lui?
Acordul proprietarului se da in forma autentica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! exista vreo posibilitate de a face o cabana mica ... OanaMihaelaArvantidis OanaMihaelaArvantidis Bună ziua! Exista vreo posibilitate de a face o cabana mica de lemn, ceva mic,o camera practic, pe piloni, pe un teren intravilan, fără a avea nevoie de ... (vezi toată discuția)
Construcție teren extravilan, împădurit enumplm enumplm Dacă aș dori să construiesc un imobil, fie el casă cu fundație, cabană de lemn, construcție pe piloni de lemn/metal, etc. cum aș putea să fac acest ... (vezi toată discuția)
Constructie pe patru piloni kpas2005 kpas2005 se poate construi pe teren intravilan fara nici un fel de autorizatie ,o cabana ,daca constructia nu are fundatie ,si este ridicata pe patru piloni?multumesc (vezi toată discuția)