avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... constructie provizorie - e nevoie de autorizatie?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

constructie provizorie - e nevoie de autorizatie?

Buna ziua,

in cazul in care achizitionez o cabana de la o firma, care practic "muta" cabana din locatia unde o asambleaza partial pe un teren ce nu-mi apartine, dar al carui proprietar este de acord sa construiesc acolo - e vorba de o cabana din lemn pe piloni (din aceea demontabila) imi trebuie sau nu autorizatie de constructie? Am inteles ca este considerata constructie provizorie si pentru asa ceva nu trebuie autorizatie?
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 20:26, 26 Ianuarie 2025
Constructia provizorie se autorizeaza ,trebuie sa aveti acceptul scris al proprietarului terenului pe care se amplaseaza si in cererea prin care solicitati autorizatia sa specificati care este perioada pentru care se amplaseaza.
Am inteles. Si daca este pe perioada nedeterminata, adica nu stiu acum cat timp, pot spune 100 de ani, de ex si tot provizorie sa fie considerata?

Se plateste ceva proprietarului? Ar trebui facuta la notar intelegerea cu notarul - cea prin care ma lasa sa pun cabana pe terenul lui?
Acordul proprietarului se da in forma autentica.
Dacă proprietarul terenului(primaria),trimite scris că dacă nu duci autorizatie de constructie pt ex:terasa cu o prelată pe schelet metalic,pavele pe jos si un paravan din tablă ,să eliberezi terenul???? În acest caz cine trebuie sa.ti elibereze autorizatie pt o constructie provizorie pt.care ai plătit pe mp.ani de zile prin Acord???

irina_stirbu2000 a scris:

Constructia provizorie se autorizeaza ,trebuie sa aveti acceptul scris al proprietarului terenului pe care se amplaseaza si in cererea prin care solicitati autorizatia sa specificati care este perioada pentru care se amplaseaza.

sunt autorizate de serviciul urbanism al primariei si urmatoarele: corturi si panouri cu reclame electorale pe spatiul public, reclame instalate pe spatiul privat. prin urmare, extrem de temporare. acordul de care vorbiti are la baza vreun HCL?

Alte discuții în legătură

autorizatie pt.constructie(terasa) provizorie.de ceva ani ocup provizoriu spațiu public cu o miniterasa compusa ... 01234 01234 De ceva ani ocup provizoriu spațiu public cu o miniterasa compusa din prelată pe schelet metalic ,pavele pe jos și un paravan din tablă,lipita de un ... (vezi toată discuția)
Autorizatie construire - se elibereaza numai in baza certificatului de urbanism? LILIANA MATEI LILIANA MATEI buna ziua,pt.documentatia eliberari autoizatiei de construire am platit un proiectant in domeniu dar situatia s-a agravat si de 2 ani de zile am dacat ... (vezi toată discuția)
Constructie ilegala Dorinageorge Dorinageorge Buna ziua, La distanta de cativa metri in spatele blocului,un locatar a construit o cabana.M ai are si cateva anexe gospodaresti unde are ... (vezi toată discuția)