avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Autorizatie pt.constructie(terasa) provizorie.De ceva ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Autorizatie pt.constructie(terasa) provizorie.De ceva ani ocup provizoriu spațiu public cu o miniterasa compusa ...

De ceva ani ocup provizoriu spațiu public cu o miniterasa compusa din prelată pe schelet metalic ,pavele pe jos și un paravan din tablă,lipita de un magazin mixt(pt.care am contract de concesiune).
Pt.ocuparea temporara a spațiului public cu acea miniterasa am făcut anual cerere pt.a obținere a Acordul în vederea plății taxei aferente.Plata am făcut.o pe suprafață măsurată de reprezentanții Primăriei cu RULETA,în baza unui proces verbal de constatare a măsurători,fără să mi se lase și mie duplicat acelui proces verbal.Mentionez că am plătit anual de la ianuarie la decembrie a fiecărui an,ocuparea temporară cu acea miniterasa pe lângă redevența anuală pe magazin conform contractului de concesiune.
În 2024 mi s.a cerut ca eu sa fac un plan de situație printr.o firma autorizată,apoi sa merg la urbanism pt.a mi se elibera certificat de urbanism pt.acea terasa.
După ce am făcut planul de situație, am ajuns la urbanism se unde mi s-a spus doar verbal ca în cazul construcțiilor provizorii(terasa),nu se emit certificate de urbanism.
Am fost sunat sa merg ca și până acum sa plătesc ocuparea temporară cu acea terasa,dar în baza procesului verbal făcut de primărie cu ruleta acum 4 ani,nicidecum în baza planului de situație inde suprafață era cu 9.5mp în minus.
M.am dus sa plătesc și de data asta nu au mai vrut sa.mi dea ordin de plata pt.a achita taxa pt terasa pe motiv ca trebuie sa se facă remasurarea de către primărie tot cu ruleta.Lucru care s.a și întâmplat dar în prezenta unui reprezentant al firmei autorizate care mi.a întocmit planul de situație măsurători legale cu topograf.
Pe loc cei de la primărie au întocmit procesul verbal cu măsurătorile reale din planul de situație,l.am semnat pt.a putea plăti legal taxa.Nu mi s.a lăsat duplicat al procesului verbal.
La câteva zile am primit o înștiințare că ..dacă nu prezint autorizația de construcție pt.a terasei provizorii....urmează sa eliberez terenul.Cum e posibil ca pe de o parte primaria prin acel proces verbal sa fie de acord cu plata în continuare a taxei de ocupare temporară a domeniului public și pe de altă parte sa.mi trimită în aceeași zi somația?????

Alte discuții în legătură

Constructie provizorie - e nevoie de autorizatie? suciu_diana suciu_diana Buna ziua, in cazul in care achizitionez o cabana de la o firma, care practic \"muta\" cabana din locatia unde o asambleaza partial pe un teren ce nu-mi ... (vezi toată discuția)
Am un magazin mixt unde îmi desfășor activitatea. magazinul ... 01234 01234 Am un magazin mixt unde îmi desfășor activitatea.Magazinul e amplasat pe o suprafață concesionata.Am contract de concesiune pe 2,5 ani.Mai mulți ani nu ... (vezi toată discuția)
Nerespectare proiect constructie ciprianradu ciprianradu am construit o casa (parter) si nu am respectat dimensiunile din proiect. adica am facut camerele mai mari. rezultat latime 2,35m in plus si latime 1m in plus. ... (vezi toată discuția)