avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am un magazin mixt unde îmi desfășor activitatea. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am un magazin mixt unde îmi desfășor activitatea. Magazinul ...

Am un magazin mixt unde îmi desfășor activitatea.Magazinul e amplasat pe o suprafață concesionata.Am contract de concesiune pe 2,5 ani.Mai mulți ani nu mi.au acceptat primaria.
Alipit de magazin am pus pe domeniu public acum 10 ani o miniterasa (o prelată pe un schelet metalic) pt.care am plătit ocuparea temporară anual pron acorduri.Deci pana acum am plătit redevențe contractului de concesiune pe magazin separat anual și pe miniterasa prin acorduri separat.
Anul acesta de la biroul contracte primărie mi s.a dat planul zonal cu mențiunea să întru în legalitate de la 1 ian.2015 conform legii 50/1991/art.13....și sa merg la urbanism.
Am mers acolo.si mi s.a spus ca a doua obtiuni:
1.sa solicit în cerere extinderea suprafeței (adică în contractul de concesiune actual sa între și suprafață miniterasei.
2.Sa fac contract de concesiune separat pe miniterasa.
Am făcut cererea ,am atașat pe lângă planul zonal și planul de situatie(chemând o firmă de cadastru pt.masuratori).
Am fost chemata la birou contracte sa semnez un act adițional eliberat doar pe suprafață magazinului care în urma măsurătorilor cadastrale s.a modificat de la 15m la 21m și să plătesc o garanție conform unei cărți Funciare existență pe magazin din 2010(când eu nici nu eram proprietar pe magazin.Abia în 2012 am cumpărat de la vechiul proprietar).De ce mi s.a cerut bani pt.aceasta garanție ???
După semnarea actului adițional cu duprafata modificata în contractul de concesiune actual am fost trimisă la biroul patrimoniu pt.a cere detalii dacă pot face contract de concesiune pe suprafață rămasă de 31m(terasa).Acolo mi s.a spus ca nu pot concesiona ca e domeniu public.Îi întreb:dar suprafață de sub magazin concesionata nu e domeniu public? Au dat din umeri .
În încheierea discuție mi.au spus să aștept plic cu un răspuns...apoi să merg iar la urbanism.M.am dus la urbanism,dl.de acolo mi.a zis ca nu poate sa.mi elibereze certificat de urbanism dacă nu se concesionează restul suprafeței.Nu știu de ce cele de la contracte mi.au pus în brate planul zonal și mi.au cerut certificat de urbanism ca să întru în legalitate.Oare de 14 ani cât am plătit nu am fost în legalitate???
Plata prin acorduri am făcut.o în urma unor măsurători făcute de primărie cu ruleta care au ieșit mult mai mari față de ceea ce s.a măsurat prin firma de cadastru acum.
Vă rog sa mă lămuriți cam ce pot face de acum înainte ??
Primaria m.a băgat rău în ceață și nu mai înțeleg nimic.
Mulțumesc!

Alte discuții în legătură

Concesionarea unui teren flo 24 flo 24 buna ziua numele meu e florin si vreau sa concesionez un teren extravilan trecut izlaz de la primarie acum eu vreau sa va intreb ce acte ami trebuie si cum se ... (vezi toată discuția)
Schimbarea destinatiei terenului agricol in teren constructii sanda1956 sanda1956 O firma particulara doreste sa instaleze panuri solare (printr-un proiect cu fonduri europene) pe un teren agricol a carui destinatie este de islaz comunal . ... (vezi toată discuția)
Plan cadastral schimbat/refacut razvan_stroe2003 razvan_stroe2003 Buna ziua Problema mea este urmatoarea: In data de 5-03-1996 am achizitionat in baza unui contract de vanzare cumparare un teren situat in Judetul ... (vezi toată discuția)