avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Constructie ilegala
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Constructie ilegala

Buna ziua,
La distanta de cativa metri in spatele blocului,un locatar a construit o cabana.M ai are si cateva anexe gospodaresti unde are iepuri,pasari,caini.....de unde vine un miros insuportabil.In acea cabana face foc cu lemne deci,parca suntem pusi la afumatoare.Am facut plangere din partea Asociatiei catre Primaria localitatii prin luna Februarie,in urma presiunii facute de unii locatari am primit un raspuns din partea Primariei prin care ne anunta ca proprietarul tereneului pe care se afla acea cabana este plecat din tara,deci nu pot sa i-a nicio masura.Metionez ca cei de la cadrastu stiu cine este proprietarul cabanei.Acel locatar locuind la parter si-a largit balconul,de fapt a mai facut o camera,cei de la Primarie n-au luat nicio masura.Va rog sa-mi spuneti ce sa facem,unde trebuie sa ne adresam suntem disperati.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 11:55, 14 Septembrie 2013
Sunt 2 aspecte distincte modificarea balconului si constructia cabanei
Raspunsul primariei surprinde,in conditiile in care nu proprietarul terenului a dispus executia cabanei.
Oricum primaria putea sa constate inexistenta autorizatiei de constructie si a certificatului de urbanism,astfel incat sa constate contraventie la regimul executiei constructiei provizorii si sa aplice sanctiune detinatorului constructiei
Atat pentru modificarea ,majorarea suprafetei balconului cat si pentru executia cabanei,
sesizati oficial directia corp control din primarie si inspectoratul de stat in constructii local
Dorinageorge a scris:
Va rog sa-mi spuneti ce sa facem,unde trebuie sa ne adresam suntem disperati.

Sesizati Politia locala. In cadrul acestei institutii functioneaza "Serviciul de urbanism si afisaj stradal" care verifica si rezolva asemenea situatii.
Sesizati Garda de mediu cu privire la poluare, deranjul cauzat de miros...
Avand in vedere ca primaria nu s-a implicat, sesizati Consiliul Judetean si Prefectura.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu vecinul de deasupra umircea2015 umircea2015 Buna seara Locuiesc intr-un bloc de apartamente din Timisoara cu parter si 4 nivele, la etajul 2. Deasupra apartamentului meu la etajul 3, este sediul social ... (vezi toată discuția)
Afectare iluminare naturala in spatiu proprietate comuna in bloc UnQTom UnQTom Buna ziua. Am o situatie la care nu stiu unde se specifica in clar raspunsul. Intr-un bloc de locuinte un perete vitrat al casei scarilor este, pe exterior ... (vezi toată discuția)
Autoritate impotriva legii paulesku paulesku Locuiesc inr_un bloc cu apartamente(asociatie de proprietari) cu parter si 4etaje; unde orespunzator fiecarui apartament sunt balcoane cu acces din ... (vezi toată discuția)