avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... constructie provizorie - e nevoie de autorizatie?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

constructie provizorie - e nevoie de autorizatie?

Buna ziua,

in cazul in care achizitionez o cabana de la o firma, care practic "muta" cabana din locatia unde o asambleaza partial pe un teren ce nu-mi apartine, dar al carui proprietar este de acord sa construiesc acolo - e vorba de o cabana din lemn pe piloni (din aceea demontabila) imi trebuie sau nu autorizatie de constructie? Am inteles ca este considerata constructie provizorie si pentru asa ceva nu trebuie autorizatie?
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 20:26, 26 Ianuarie 2025

adriandimitriu a scris:

sunt autorizate de serviciul urbanism al primariei si urmatoarele: corturi si panouri cu reclame electorale pe spatiul public, reclame instalate pe spatiul privat. prin urmare, extrem de temporare. acordul de care vorbiti are la baza vreun HCL?

Toate acordurile care mi s.au eliberat în urma cererii mele depuse la registratura cu nr.de ordine,au la bază hotărârea consiliului local.
De ceva ani sunt anunțată telefonic pt.a mă prezenta la biroulContracte pt.a plăti taxa de ocupare temporara a domeniului public, prin dispoziție de plată.Apoi eram chemata pt.a ridica Acordul.
După ce în vara asta am plătit până la 31 dec.2024,mi s-a cerut s-a dat în mână planul zonal cerându-mi :plan de situație și certificat de urbanism.Am făcut planul de situație care nu se mai "pupa" cu măsurătorile facute cu Ruleta de reprezentanții Primăriei cu 3 ani în urmă.
Șeful urbanismului mi.a spus doar verbal ca ,construcțiile provizorii nu necesita Ceryifocat de urbanism dacă nu mi se aproba cererea de extindere a spațiului public.Însă biroul Contracte a refuzat sa.mi mai dea ordin de plata pt.a obține Acordul în continuare asa cum mi s.a dugerat de la biroul Patrimoniu.Refuzul după ce m.a sunat sa merg sa plătesc pe tot anul,a fost pe motiv ca trebuie făcută remăsurarea și de Primarie ,chiar dacă exista Planul de situație.Au venit reprezentanții Primăriei pt.remăsurarea suprafeței și mi.au întocmit un proces verbal unde menționează ca suprafață reală e cea din planul de situație cu nr.cadastral.Am semnat,mie nu mi.a lăsat nici un duplicat al procesului verbal.
La 3 zile primesc o somație de la primărie (emisa tot în aceeași zi cu procesul verbal),prin care îmi aduce la cunoștință că,dacă nu duc Autorizația de construcție pe terasa provizorie ,să ELIBEREZ terenul.
Cum se poate emite o somație în aceeași zi cu întocmirea procesului verbal de constatare a suprafetei????
Vă rog să mă lămuriți în temei legal cum sa procedez?
cel mai bine ar fi sa va sfatuiti cu un avocat cu competente in administratie publica.
pare ca e o primarie a unui oras mare si e posibil inclusiv ca miscarea interna a documentelor sa nu fie chiar bine pusa la punct.
inca ceva: daca mergeti pe sugestii veti avea multe dureri de cap. depuneti solicitari scrise si veti avea raspunsuri clare si, evident, scrise

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

autorizatie pt.constructie(terasa) provizorie.de ceva ani ocup provizoriu spațiu public cu o miniterasa compusa ... 01234 01234 De ceva ani ocup provizoriu spațiu public cu o miniterasa compusa din prelată pe schelet metalic ,pavele pe jos și un paravan din tablă,lipita de un ... (vezi toată discuția)
Autorizatie construire - se elibereaza numai in baza certificatului de urbanism? LILIANA MATEI LILIANA MATEI buna ziua,pt.documentatia eliberari autoizatiei de construire am platit un proiectant in domeniu dar situatia s-a agravat si de 2 ani de zile am dacat ... (vezi toată discuția)
Constructie ilegala Dorinageorge Dorinageorge Buna ziua, La distanta de cativa metri in spatele blocului,un locatar a construit o cabana.M ai are si cateva anexe gospodaresti unde are ... (vezi toată discuția)