avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... 2 intrebari
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

2 intrebari

1. Am colegi care au castigat in Instanta salariul compensator si cel de-al treisprezecelea salariu, fiind mentionat in Hotarare, ca se vor acorda aceste drepturi banesti calculate la rata inflatiei.
a) care este rata inflatiei?
b) in cazul in care institutia nu acorda aceste sume la rata inflatiei (cum a fost si cazul meu), ce ii sfatuiti? sa semneze statul de plata asa cum e si sa ia banii,sau sa faca o noua cerere pentru a li se acorda sumele asa cum sunt in Hotarare?
2. Daca la "privat" se acorda spor de vechime si daca da, in ce procent? Pana acum nu demult am fost tot "bugetara" si de 6 saptamani lucrez la privat.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: stelamudura , utilizator 11:22, 11 Mai 2011
La privat salariul se negociaza si reprezinta recompensa materiala pentru activitatea sustinuta in conditiile specifice locului de munca.
Nu exista reglementari care sa stabileasca salariul si/sau sporurile in mediul privat, cu exceptia celor stabilite expres de lege.
Printre acestea nu se afla sporul de vechime.
Rata inflatiei se calculeaza de catre Institutul National de Statistica si o puteti regasi pe site-ul acestei institutii.

Cautati pe:

[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 11 Mai 2011
ContSters193759, utilizator
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu minim garantat pentru bugetari nasu999 nasu999 Buna ziua! De cand s-a tot balbait legislatia salarizarii, parerile sunt impartite si practica la fel. Va rog, lamuriti-ma exact cum se face? 1. ... (vezi toată discuția)
Aplicare salariu de baza minim brut in institutiile publice avand personal bugetar Jz61 Jz61 As vrea sa ma indrumati, cum se aplica salariul de baza minim brut pe tara, in institutiile publice.Am citit mai multe comentarii in aceasta privinta, parerile ... (vezi toată discuția)
Angajare divele divele Institutie bugetara. Avem un post vacant. Salariatul plecat avea urmatoarele drepturi: - salar din grila de functii, corespunzator postului ocupat ... (vezi toată discuția)