Avand in vedere faptul ca acum contractele de munca precum si fisele de post trebuie sa fie semnate si date intr-un exemplar salariatului cu cel putin o zi inainte de inceperea activitatii, imi vine in minte aceasta intrebare...Ce facem in cazul in care administratorul este plecat din tara (ceea ce in cadrul societatii in care lucrez se intampla foarte frecvent) si trebuie sa facem angajari? Ce posibilitati legale sunt ca aceste documente (contractul de munca si fisa de post ) sa poata fi semnate de alta persoana in locul administratorului- de exemplu de catre seful depart.de resurse umane? Este admisa de catre ITM semnarea lor de catre o alta persoana decat administratorul? Ce document trebuie sa stea la baza acestei delegari (imputernicire notariala, decizie..)? Multumesc frumos!
Intodeauna contractele de munca precum si fisele de post trebuiau sa fie semnate si date intr-un exemplar salariatului dar pana acum puteau fi date dupa inregistrarea la ITM.
Administratorul va delega competente in acest sens prin decizie, altei persoane din conducere care ii preia atributiile (sau o parte din ele) in absenta sa.
Da, stiam ca aceste documente s-au dat "intotdeauna" intr-un exemplar si angajatului , numai ca acum , asa cum stim cu totii, trebuiesc date inainte de inceperea activitatii ceea ce nu imi mai permite sa-l astept pe administrator 20 de zile (cum era posibil inainte de noua lege) sa-mi semneze contractele. Intrebarea mea era in ce fel se poate face delegarea acestei atributii catre o alta persoana astfel incat sa nu existe probleme din punct de vedere legal.Multumesc frumos pentru raspuns!
@ MClara
Administratorul poate emite o decizie prin care deleaga o anumita persoana sa semneze aceste acte in locul lui...Delegarea competentelor este actul managerial prin care se transfera responsabilitatea executarii unei sarcini catre o alta persoana.
Multumesc frumos pentru raspuns.Aveti cumva un model de astfel de decizie? Si inca ceva... perioada pentru care se poate face delegarea este obligatoriu sa fie limitata ? si daca da care poate fi perioada maxima?
DECIZIA NR. ..... din ......
In conformitate сu prevederile Actului constitutiv si a Legii пг. 31/1990 republicta,
Consiliul de Administrape al SC ........., convocat si intrunit in mod statutar in data de ...... orele ....... la sediul societatii, la рroрuпегеа ............. in calitate de ......
DЕСIDE
Art. 1. Se арrobа delegarea atributiilor de semnare a c.i.m., a deciziilor de incetare, suspendare , executare si modificare a c.i.m. catre ...... avand functia de .....
Art.2 Conditiile de exercitare а atributiilor de conducere vor fi negociate si inserate intr-un act aditional la c.i.m. al domnului / nei .......
Art. 3. Perioada de delegare a atributiilor prevazute la art.1 este de la .... la ..
Art. 4. Cu aducere la indeplinire se imputemiceste ........