avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cine semneaza contractul de munca in lipsa ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cine semneaza contractul de munca in lipsa administratorului?

Avand in vedere faptul ca acum contractele de munca precum si fisele de post trebuie sa fie semnate si date intr-un exemplar salariatului cu cel putin o zi inainte de inceperea activitatii, imi vine in minte aceasta intrebare...Ce facem in cazul in care administratorul este plecat din tara (ceea ce in cadrul societatii in care lucrez se intampla foarte frecvent) si trebuie sa facem angajari? Ce posibilitati legale sunt ca aceste documente (contractul de munca si fisa de post ) sa poata fi semnate de alta persoana in locul administratorului- de exemplu de catre seful depart.de resurse umane? Este admisa de catre ITM semnarea lor de catre o alta persoana decat administratorul? Ce document trebuie sa stea la baza acestei delegari (imputernicire notariala, decizie..)? Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: petricapetrisor , utilizator 12:07, 5 Mai 2012
Daca am o procura notariala, unde scrie asa, citez:
''Imputernicesc prin prezenta pe dl......, cu domiciliul in Cluj-Napoca, str...., jud Cluj, care se identifica cu Pasaport tipul P seria.... eliberat de IPJ CLuj la data de....., cnp....,
ca in numele societatii comerciale si pentru societate, sa incheie contracte de munca in strainatate, sa efectueze angajari si concedieri, si totodata poate efectua in numele societatii comerciale tranzactii bancare, cu o banca aleasa de mandatarul insusi.
Mandatarul societatii comerciale are mandat de emitere de facturi pentru contravaloarea prestarilor de servicii.
Prezentul mandat este gratuit si netransmisibil.
In vederea aducerii la indeplinire a prezentului mandat, mandatarul meu va semna in numele meu si pentru mine, oriunde va fi necesar, semnatura sa fiindu-mi opozabila.'',

cel imputernicit poate sa semneze, in locul administratorului, contractele de munca si deciziile de incetare ale acestora ?

Va multumesc !
In acest sens, raspunsul nu poate fi decat afirmativ ...
Multumesc mult, inca o data !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacere contract individual de munca fara acordul angajatorului LDL LDL Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti care sunt implicatiile si ce sanctiuni se pot aplica in cazul in care un asociat cu parti egale (50 % ) intr-o societate care ... (vezi toată discuția)
Imputernicire asociat radujit radujit Buna ziua, Am urmatoarea situatie: intr-o societate comerciala sunt doi asociati X (51%) si Y (49%). X are calitatea de administrator in societate(nu este ... (vezi toată discuția)
Instrainare documente catre proprietar Constantinescu Mihaela Constantinescu Mihaela Buna ziua, Am marea rugaminte la voi sa ma ajuti intr-o situatie din care nu stiu daca pot iesi.Ca si societate comerciala, am delegat o persoana in ... (vezi toată discuția)