avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Instrainare documente catre proprietar
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Instrainare documente catre proprietar

Buna ziua,

Am marea rugaminte la voi sa ma ajuti intr-o situatie din care nu stiu daca pot iesi.Ca si societate comerciala, am delegat o persoana in eliberare de documente si semnarea acestora in numele companiei.La parasirea administratorului din tara si intoarcerea in prezent, unele din documentele semnate sau nu de delegat nu mi-au fost incredintate si se refuza acest lucru.Deoarece aceasta persoana a tinut evidenta lor(fiiind vorba de contracte de vanzare-cumparare a unor terenuri), iar aceasta refuza orice fel de comunicare as dori sa stiu daca pot recupera documentele sau aduce in instanta aceasta persoana, neavand un contract de colaborare cu aceasta.Pot demontra pentru unele din ele ca a exista o procura, insa nu pentru toate.Nestiind nici pana in momentul de fata daca mi-au fost incredintate documentele pentru toate terenurile pe care le detin.

Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: ELLABV , utilizator 15:11, 31 Decembrie 2009
Constantinescu Mihaela a scris:
Ca si societate comerciala, am delegat o persoana in eliberare de documente si semnarea acestora in numele companiei.La parasirea administratorului din tara si intoarcerea in prezent, unele din documentele semnate sau nu de delegat nu mi-au fost incredintate si se refuza acest lucru.Deoarece aceasta persoana a tinut evidenta lor(fiiind vorba de contracte de vanzare-cumparare a unor terenuri), iar aceasta refuza orice fel de comunicare as dori sa stiu daca pot recupera documentele sau aduce in instanta aceasta persoana, neavand un contract de colaborare cu aceasta.Pot demontra pentru unele din ele ca a exista o procura, insa nu pentru toate.Nestiind nici pana in momentul de fata daca mi-au fost incredintate documentele pentru toate terenurile pe care le detin.

Buna ziua,
Delegarea de putere - mandatul (imputernicirea) ati dat-o printr-un mandat scris si autentic (Notar) ?
Daca da, aveti sanse de a-l obliga pe mandatar sa se supuna obligatiilor asumate.
Daca nu, va fi mai dificil.
Reveniti cu amanunte.
Cu stima,
Ultima modificare: Marți, 29 Decembrie 2009
legalmgm, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
- Daca cel caruia i-ati dat mandat a semnat acte de tranzactii terenuri - sigur puteti sa-l aduci in fata instantei. Terenurile se tranzactioneaza doar prin act autentic - iar daca respectivul nu a avut procura speciala( nefiind in actele constitutive ale societatii nici ca asociat nici ca administrator) - notarul nu a perfectat nici o tranzactie. - Persoana mandatata de dvs nu ar fi putut semna decat in baza unei procuri speciale - fiind vorba de terenuri. Se stie ca tranzactiile cu imobile apartinand soc. comerciale se pot face doar prin semnarea lor de catre o persoana mandatata prin HOTARAREA AGA - dar subliniez acea persoana trebuie sa existe in societate ca asociat sau administrator( chiar daca era angajat al societatii - si tot nu putea sa semneze daca era desemnat) - la perfectarea tranzactiei trebuie dus si un Certificat constator al societatii - din care rezulta structura asociatilor si administratorii.

Succes! LA MULTI ANI!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imputernicire pt a reprezenta sc mihamagda mihamagda Buna ziua , Am o societate in care sunt asociata 50% . Amandoi administratori . Pot imputernici o terta persoana pentru a reprezenta soc in locul meu in ... (vezi toată discuția)
Cine semneaza contractul de munca in lipsa administratorului? MClara MClara Avand in vedere faptul ca acum contractele de munca precum si fisele de post trebuie sa fie semnate si date intr-un exemplar salariatului cu cel putin o zi ... (vezi toată discuția)
Asociat plecat din tara hambra hambra Sunt asociat si administrator la o S.C., in cazul in care as pleca din tara pe o perioada mai mare (cca un an) pot imputernicii pe cineva sa ma reprezinte si ... (vezi toată discuția)