avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Iesire din indiviziune

Buna ziua!
Detin un teren in copropietate cu un individ in suprafata de 363 mp, avand o deschidere de 12.70cm. As dori sa ma separ de acest individ care mi-a adus numai necazuri atat mie cat si parintilor mei. Problema ca el nu vrea sa ne separam si vrea sa-l vindem impreuna. Terenul se afla lipit de al parinitilor mei( de fapt a fost al lor). Cine primeste deschiderea mai mare daca nu ne intalegem amiabil?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Alexandru Focia , Avocat 11:30, 11 Mai 2011
Puteti cere oricand partajarea bunului comun la judecatoria pe raza localitatii careia se afla terenul.
Cu privire la deschidere, daca cotele in baza carora detineti terenul sunt egale, 1/2, in mod normal se vor forma doua loturi egale, cu aceeasi deschidere la drum, de 6, 35 m. Totusi, in functie de nevoile fiecarui proprietar si de amplasarea bunului, pot aparea mici diferente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit Darie1 Darie1 Buna ziua! Detin un teren in copropietate cu un individ , 363 mp, fara a se specifica fiecare ce parte detine. Eu platesc impozitul de 4 ani la administratia ... (vezi toată discuția)
Impozit Darie1 Darie1 Buna ziua! Detin un teren suprafata de 363 mp, in copropietate. Pana acum 2 ani eu plateam impozitul pe tot terenul, acum cu noul cod fiscal cei de la ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune cu probleme.. AKM AKM Pe un teren de 214 mp in Bucuresti sunt doua case, una locuita de mine si familie fiind propietar si avand titlu de propietate pe o suprafata de curte de 70 ... (vezi toată discuția)