avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1708 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit

Buna ziua!
Detin un teren in copropietate cu un individ , 363 mp, fara a se specifica fiecare ce parte detine. Eu platesc impozitul de 4 ani la administratia finaciara. De anul trecut de cand s-a decis sa se plateasca separat el nu-si achita impozitul pe cota lui!
Ce se intampla daca continua sa nu-si achite taxele? Voi fi executat si eu? In cazul in care nu se poate imparti terenul in natura? Eu doresc sa-mi tin cota parte, ,jumatate din teren, din cei 363 mp.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Darie1 , utilizator 06:57, 1 Februarie 2013
Conform art. 256 alin. 4 Cod fiscal in cazul terenului care este deţinut în comun de două sau mai multe persoane, fiecare proprietar datorează impozit pentru partea din teren aflată în proprietatea sa. În cazul în care nu se pot stabili părţile individuale ale proprietarilor în comun, fiecare proprietar în comun datorează o parte egală din impozitul pentru terenul respectiv.
Daca celalalt coproprietar nu isi achita impozitul pentru aceasta va fi executat silit fie prin instituirea masurii de poprire asupra veniturilor lunare realizate, fie prin vanzarea silita a cotei sale de proprietate.
Daca terenul nu se poate imparti in natura? Ma executa si pe mine care imi platesc impozitul?
In cazul in care in act nu este mentionata cota de detinere, in acest caz se imparte in cote egale tuturor proprietarilor. Nu veti fi afectat dvs pt ca nu isi achita coproprietarul, deja va explicat mai sus. Stiu ca exista posibilitatea iesirii din indiviziune fata de celalalt proprietar, la notar, unde puteti prezenta si chitantele din care reiese ca ati achitat impozitul si pt cota acestuia.

Nu am inteles la ce faceti referire, ca nu poate fi impartit in natura?
Ultima modificare: Miercuri, 30 Ianuarie 2013
gmancila, utilizator
Terenul are 363 mp, cu parti egale de 183 mp, avand o deschidere de 12.70 mp. Cum se poate imparti in mod natural terenul?!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit teren aflat in coproprietate manona_1511 manona_1511 Buna ziua, -mama si fiica detin in coproprietate in cote-parti un teren arabil incadrat in intravilanul localitatii (suprafata totala 2200 mp). Acest teren a ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune Darie1 Darie1 Buna ziua! Detin un teren in copropietate cu un individ in suprafata de 363 mp, avand o deschidere de 12.70cm. As dori sa ma separ de acest individ care mi-a ... (vezi toată discuția)
Impozit teren aflat in coproprietate Anastasiu Laura Anastasiu Laura Buna ziua, Detin un teren in suprafata de 1500 mp, din care 500 mp teren curti-constructii si 1000 mp teren intravilan arabil. Cand am fost sa platesc ... (vezi toată discuția)