Am divortat in urma cu 5 luni. Hotararea a ramas definit. si irevocabila pe divort.
Acum eu vreau sa vand un imobil al meu cumparat inainte de casatorie. Exista ceva de care trebuie sa tin seama cand voi face actele de vanzare-cumparare ca fostul sot sa nu vina cu pretentii? Adica daca acesti bani(pe care ii iau) ii voi depune la banca, el sa zica ca au fost din timpul casatoriei? Spun asta, deoarece in instanta a sustinut ca eu aveam depozite bancare din care solicita 1/2 din ele?
Art. 31 din C. Fam. prevede:
Nu sunt bunuri comune, ci bunuri proprii ale fiecarui sot:
a) bunurile dobandite inainte de incheierea casatoriei;
b) bunurile dobandite in timpul casatoriei prin mostenire, legat sau donatie, afara numai daca dispunatorul a prevazut ca ele vor fi comune;
c) bunurile de uz personal si cele destinate exercitarii profesiei unuia dintre soti;
d) bunurile dobandite cu titlu de premiu sau recompensa, manuscrisele stiintifice sau literare, schitele si proiectele artistice, proiectele de inventii si inovatii, precum si alte asemenea bunuri;
e) indemnitatea de asigurare sau despagubire pentru pagube pricinuite persoanei;
f) valoarea care reprezinta si inlocuieste un bun propriu sau bunul in care a trecut aceasta valoare.
daca depuneti dvs bani in banca, atunci cand e vb de o suma maricica (ce depaseste 10000 euro) se da o declaratie despre provenienta lor.
daca respectivul cumparator va vireaza banii direct in cont, la fel se scrie ce reprezinta plata.
apoi aveti si dovada vanzarii si ca suma provine din vanzarea bunului propriu.
in caz ca va fi nevoie aveti cu ce dovedi, nu va faceti griji
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Donatie
Cos-min
In cazul in care tatal meu imi face o donatie(un apartament),eu fiind casatorit,in cazul unui divort acel apartament devine bun comun sau nu? (vezi toată discuția)
Mostenire
mariaadelina
buna ziua.sunt casatorita si an timpul casatoriei am cumparat o garsoniera pe numele meu cu banii pe care i-am primit eu an urma succesiunii dupa tatal ... (vezi toată discuția)