avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Buna ziua. Am un credit la un IFN si am fost anuntata ca dosarul pt poprire pe salariu a plecat spre Executorul judecatoresc. Am fost anuntata telefonic, nu prin scrisoare. As dori sa stiu si eu ce inseamna asta. Au deja Hotarare judecatoreasca pt poprire?
Sau executorul judecatoresc inainteaza dosarul catre Judecatorie?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: ioana71 , utilizator 15:33, 11 Mai 2011
Ca sa fiti executata silit trebuie sa existe un titlu executoriu.
In afara de o hotarare judecatoreasca definitiva ori ramasa irevocabila, maI sunt si contractele de credit, inclusiv cel de garantie reala sau personala incheiat de o institutie de credit, etc.
In conf. cu art. 454 Cpc poprirea se infiinteaza fara somatie, prin adresa insotita de o copie certificata de pe titlul executoriu si comunicata tertului poprit.
Si daca la mine la serviciu nu se pune poprire pe salariu decat cu hotarare judecatoreasca cum se procedeaza?
Dupa cum inteleg vi s-a comunicat ca dosarul aplecat la executor si exprimarea e corecta. Nici nu trebuia sa va instiinteze deloc. Adica dumneavoatra mai aveati timp sa platiti de bunavoie datoria. Acum executorul va merge in instanta pentru a i se incuviinta executarea, dupa care se va prezenta la dumneavoastra cu acele hartii de care faceati referire. Daca tot nu platiti, vi se vor retine rate lunare din salariu. Ei, problema mai grea pentru dumneavoastra e ca daca acum, pe langa suma datorata mai trebuie sa platiti si cheltuieli cu executarea care sunt cam maricele.
Va multumesc pentru raspuns. Este vorba de 2600 ron. Nu am platit pt ca pe langa acest credit m-ai am cateva credite si nu am putut plati. Din luna iunie a.c. intru in prenatal. Daca se infiinteaza poprirea pe salariu si intru in prenatal poprirea merge in continuare? Si in cate zile ar obtine executorul incuviintarea pentru executare, aproximativ?
Nici un raspuns? Va rog mult de tot.
Ultima modificare: Joi, 12 Mai 2011
ioana71, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire salar adresa executor ifn exuser exuser un executor ifn care in baza unui contract de credit de nevoi personale si in urma neplatii ratelor de catre debitor, ne-a trimis o adresa de poprire pe salar ... (vezi toată discuția)
Falsa executare silita cata78 cata78 Buna ziua . Probema mea e urmatoarea : in 2012 mi s-a stabilit o pensie de intretinere pt un minor in cuantum de 200 lei. Astazi am primit la servici poprire ... (vezi toată discuția)
Cum se procedeaza la executare? Dahrma Dahrma Din cate stiu,ca sa se poata pune poprire pe contul tau,executorul bancar trebuie sa ceara o hotarare judecatoreasca prin care se incuviinteaza executarea ... (vezi toată discuția)