avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Durata concediului de odihna in cazul angajatului cu 4 ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Durata concediului de odihna in cazul angajatului cu 4 ore

Buna ziua.

Am o intrebare, pe care am mai adresat-o si cu alt prilej si la care am primit si raspunsuri.
Dar, pentru ca problema mea persista, revin si eu cu intrebarea: angajatul cu 4 ore are dreptul la cate zile de concediu de odihna anual? Din cate mi s-a mai zis, si dupa cum foarte bine pot si ochii mei sa buchiseasaca in Codul muncii, inteleg ca durata concediului de odihna nu e influentata de felul normei de munca (intreaga/jumatate). Dar contabilul de la societatea la care lucrez, cu argumentul infailibil si imposibil (din punctul lui de vedere) ca asa a facut si pana acum, sustine ca nu, daca lucrezi 4 ore si concediul de odihna se reduce la jumatate.
Asta unu la mana.
Si a doua intrebare: presupunand ca pana la urma isi intra toata lumea in normalitate, cum trebuie procedat pt a se modifica aceasta mentiune eronata a contratului de munca? Se face act aditional, se trimite online la ITM si ar trebui, mai departe sa primesc si o copie a sa si un nr de inregistrare REVISAL? Sau cum?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:08, 11 Mai 2011
1. In cazul unei personae care lucreaza cu timp partial, durata minima a concediului de odihna anual este tot de 20 de zile lucratoare.

2. Salariatul încadrat cu contract de muncă cu timp parţial se bucură de drepturile salariaţilor cu normă întreagă, în condiţiile prevăzute de lege şi de contractele colective de muncă aplicabile.
Drepturile salariale se acordă proporţional cu timpul efectiv lucrat, raportat la drepturile stabilite pentru programul normal de lucru. (art.103 alin.1 si 2 c.mun.)

3. Se face corectie si se transmite prin REVISAL daca s-a inregistart gresit in REVISAL ceva.
Multumesc pentru raspuns freeelis, si p promptitudine.
si cum reusesc eu sa aflu daca aceasta modificare? Ar trebuie ca acea comunicare in REVISAL sa primeasca un nr de inregistrae, care sa-mi fie comunicat si mie, impreuna cu o copie a acutului prin care se face modificare de rigoare, nu?
Orice act aditional la c.i.m. se face in dublu exemplar, din care un exemplar i se inmaneaza salariatului ... nu toate modificarile la c.i.m. se transmit prin REVISAL.
Deci modificarea privitoare la durata concediului de odihna pt salariatul cu jumatate de norma se rezolva prin redactarea unui act aditional in 2 exemplare, fara a se mai transmite prin Revisal.
Cristina I. a scris:

Deci modificarea privitoare la durata concediului de odihna pt salariatul cu jumatate de norma se rezolva prin redactarea unui act aditional in 2 exemplare, fara a se mai transmite prin Revisal.


Intr-adevar, asa este ... :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna pentru contract de munca cu 8 ore. RINCIK RINCIK Am si eu urmatoarea intrebare.Am fost angajata acum 4 luni la un job.La interviu mi s-a comunicat ca voi avea un contract de munca pentru inceput cu 4 ore de ... (vezi toată discuția)
Modificare cim Radu Aura Radu Aura Se poate modifica prin act aditional un contract de munca cu norma intreaga, perioada nedeterminata in CIM perioada determinata, cu timp partial? Se poate timp ... (vezi toată discuția)
Dreptul la zile de co la ctr> partiale alice53 alice53 Am un ctr. m-ca partial de 4 ore si mi-am cerut dreptul la zilele de CO si mi s-a spus ca se injumatateste proportional cu ctr. meu de m-ca de 4 ore adica la ... (vezi toată discuția)