Am si eu urmatoarea intrebare.Am fost angajata acum 4 luni la un job.La interviu mi s-a comunicat ca voi avea un contract de munca pentru inceput cu 4 ore de munca pe zi,concediul anual va fi de 12 zile pe an.Cand mi s-a dat contactul,l-am citit si intr-adevar orele de lucru erau 4 ore,dar la concediu era 21 de zile*acum stiu ca legal sunt 21 de zile,dar cred ca au incercat sa ma abureasca doar cu vorba,adica sa mi se ofere doar 12 zile,dar oficial sa fie 21*,.
Dupa 2 luni de munca am semnat un act aditional referitor la modificarea orelor de munca de la 4 la 8 cu salariul aferent celor 8 ore de munca.Intrebarea mea e urmatoarea,daca isi dau seama ca in contractul de munca au notat 21 zile,imi pot modifica si concediul de odihna de la 21 la 12.Vreau sa stiu tot ce e legat de posibila modificare sau e o lege clara care indica faptul ca cei care muncesc 8 ore au dreptul doar la 21 si nu mai putin.Va rog sa ma lamuriti si pe mine.Multumesc
Art. 145. C.mun.
(1) Durata minima a concediului de odihna anual este de 20 de zile lucratoare.
(2) Durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste in contractul individual de munca, cu respectarea legii si a contractelor colective de munca aplicabile.
.....
Art.106 C.mun.
(1) Salariatul incadrat cu contract de munca cu timp partial se bucura de drepturile salariatilor cu norma intreaga, in conditiile prevazute de lege si de contractele colective de munca aplicabile.
.....
Asadar, angajatorul este obligat sa acorde unui salariat o durata minima a concediului de odihna de 20 zile lucratoare,indiferent de durata timpului de munca stipulat in c.i.m. , norma intreaga sau timp partial.
Timpul partial de munca stipulat in contractul individual de munca nu influenteaza durata concediului de odihna.
Contract de munca
lyly64
Va rog, daca cu 01.07. imi inceteaza contractul cu acordul partilor si am 21 de zile de concediu pe an;
-cate zile de CO am dreptul pana la 01.07.(mentionez ... (vezi toată discuția)
Contract de munca
lyly64
Va rog, daca un angajat are concediu dreptul la concediu pe an de 21 zile/ dar are contract de 4 ore pe zi.
Cate zile de concediu ii revine pe an daca ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna
Liviuomu
Un salut cordial tuturor !
Am si eu urmatoarea intrebare: - cum se calculeaza nr.de zile de concediu de odihna intr-un an, in cazul unui contract de munca pe ... (vezi toată discuția)