Persoana cu doua calificari, PFA pentru una dintre calificari, doreste PFA si pentru a doua calificare. Cum e mai bine? Inca un PFA sau e mai bine SRL?
Am infiintat in 2006 un PFA cu cod CAEN 4782 Comert cu amanuntul al textilelor, imbracamintei si incaltamintei efectuat prin standuri, chioscuri si piete. Nu a functionat nicio zi, dar exista. Acum as dori sa profit de O.U.G. nr. 37/2011 care da dreptul economistilor care n-au trecut pe la CECCAR sa tina contabilitatea firmelor mici si as vrea sa va rog sa-mi spuneti cum credeti ca ar fi mai bine:
- la PFA se poate cu mai multe coduri CAEN (ma refer la cel existent)? Parca nu...
- sa mai deschid un PFA? Nu stiu daca e voie si mi se pare si putin aiurea, sa ai 2 PFA-uri...
- sa desfiintez primul PFA si sa infiintez altul, sau
- ar fi mai bine un SRL?
Insa daca e SRL poti tine contabilitatea? In statutul SRL poti spune ca vei face orice (aproape :) ) nimeni nu-ti cere diploma de licenta, dar daca semnezi actele unei firme mici nu cred ca o poti face cu stampila unui SRL, ci cu a ta, de persoana fizica autorizata.
Imi cer scuze ca am scris asa de mult, am incercat sa pun toate intrebarile o data, ca sa nu lungesc topicul si sa va pun rabdarea la incercare.
Multumesc mult.
Multumesc, banuiam eu :(
Cand spuneti ''cercetare'' la ce va referiti? Ca se discuta posibilitatea sa fie permise si pentru PFA mai multe obiecte de activitate?
:tomato: (asta sunt eu)
Pentru mine, care nu sunt obisnuita cu limbajul juridic, cercetare e diferit de verificare, de aceea nu am inteles exact la ce va referiti. Ceea nu inseamna desigur ca exprimarea dvs. nu este corecta :bow:
Havera, pe PFA poti sa-ti treci mai multe coduri CAEN. Un cod principal si mai multe secundare, trebuie doar sa faci dovada ca ai pregatirea necesara pentru fiecare cod CAEN.
Firma inactiva
MinolaRaisa120
Am o micro interprindere srl , neplatitoare tva si apar ca fiind firma inactiva .Ce insemna ? Contabila mea spune ca este o eroare pt ca eu sunt neplatitoare ... (vezi toată discuția)