avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Persoana cu doua calificari, PFA pentru una dintre ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Persoana cu doua calificari, PFA pentru una dintre calificari, doreste PFA si pentru a doua calificare. Cum e mai bine? Inca un PFA sau e mai bine SRL?

Buna ziua!

Am infiintat in 2006 un PFA cu cod CAEN 4782 Comert cu amanuntul al textilelor, imbracamintei si incaltamintei efectuat prin standuri, chioscuri si piete. Nu a functionat nicio zi, dar exista. Acum as dori sa profit de O.U.G. nr. 37/2011 care da dreptul economistilor care n-au trecut pe la CECCAR sa tina contabilitatea firmelor mici si as vrea sa va rog sa-mi spuneti cum credeti ca ar fi mai bine:
- la PFA se poate cu mai multe coduri CAEN (ma refer la cel existent)? Parca nu...
- sa mai deschid un PFA? Nu stiu daca e voie si mi se pare si putin aiurea, sa ai 2 PFA-uri...
- sa desfiintez primul PFA si sa infiintez altul, sau
- ar fi mai bine un SRL?
Insa daca e SRL poti tine contabilitatea? In statutul SRL poti spune ca vei face orice (aproape :) ) nimeni nu-ti cere diploma de licenta, dar daca semnezi actele unei firme mici nu cred ca o poti face cu stampila unui SRL, ci cu a ta, de persoana fizica autorizata.
Imi cer scuze ca am scris asa de mult, am incercat sa pun toate intrebarile o data, ca sa nu lungesc topicul si sa va pun rabdarea la incercare.
Multumesc mult.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Mai 2011
ContSters196669, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mircea SCALAT , Contabil 23:19, 12 Mai 2011
Daca nu ma insel Intreprinderea Individuala poate avea mai multe obiecte de activitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fals in acte ContSters332571 ContSters332571 Buna ziua, Am infiintat in 2013 un SRL, am facut un Contract cu o d-na expert contabil, i-am facut procura, i-am facut o stampila, i-am predat ... (vezi toată discuția)
Actualizarea obiectului de activitate potrivit caen rev.2 leuca_luminita leuca_luminita Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca stiti cat costa acum o actualizare a obiectului de activitate potrivit CAEN rev.2. Am pe cineva care nu a fact acest ... (vezi toată discuția)
Firma inactiva MinolaRaisa120 MinolaRaisa120 Am o micro interprindere srl , neplatitoare tva si apar ca fiind firma inactiva .Ce insemna ? Contabila mea spune ca este o eroare pt ca eu sunt neplatitoare ... (vezi toată discuția)