avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Persoana cu doua calificari, PFA pentru una dintre ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Persoana cu doua calificari, PFA pentru una dintre calificari, doreste PFA si pentru a doua calificare. Cum e mai bine? Inca un PFA sau e mai bine SRL?

Buna ziua!

Am infiintat in 2006 un PFA cu cod CAEN 4782 Comert cu amanuntul al textilelor, imbracamintei si incaltamintei efectuat prin standuri, chioscuri si piete. Nu a functionat nicio zi, dar exista. Acum as dori sa profit de O.U.G. nr. 37/2011 care da dreptul economistilor care n-au trecut pe la CECCAR sa tina contabilitatea firmelor mici si as vrea sa va rog sa-mi spuneti cum credeti ca ar fi mai bine:
- la PFA se poate cu mai multe coduri CAEN (ma refer la cel existent)? Parca nu...
- sa mai deschid un PFA? Nu stiu daca e voie si mi se pare si putin aiurea, sa ai 2 PFA-uri...
- sa desfiintez primul PFA si sa infiintez altul, sau
- ar fi mai bine un SRL?
Insa daca e SRL poti tine contabilitatea? In statutul SRL poti spune ca vei face orice (aproape :) ) nimeni nu-ti cere diploma de licenta, dar daca semnezi actele unei firme mici nu cred ca o poti face cu stampila unui SRL, ci cu a ta, de persoana fizica autorizata.
Imi cer scuze ca am scris asa de mult, am incercat sa pun toate intrebarile o data, ca sa nu lungesc topicul si sa va pun rabdarea la incercare.
Multumesc mult.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Mai 2011
ContSters196669, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mircea SCALAT , Contabil 23:19, 12 Mai 2011
@Popu
Multumesc.
Si cum o fapta buna nu ramane nepedepsita, as vrea sa te mai intreb ceva: as putea avea greutati in inregistrarea noului cod daca firma a fost inactiva 5 ani?
Havera, habar n-am cum sta treaba cu inactivitatea ... stiam ca PFA-ul poate fi suspendat maxim 3 ani la registrul comertului / finante, nu stiu cu ce se maninca starea asta de inactivitate; vezi daca PFA-ul nu a fost cumva radiat de la registrul comertului (codul CAEN pare nou dar o verificare in plus dupa CIF nu strica)
Popu a scris:

vezi daca PFA-ul nu a fost cumva radiat de la registrul comertului

Asta o sa fac :)

O seara frumoasa!

Completare
Intre timp am mai citit pe forum si din cate am inteles ar trebui sa merg si pe Administratia Financiara sa vad care e situatia cu declaratiile, ca pe vremuri mi le depunea o prietena care lucreaza acolo, insa nu m-am mai interesat de vreo 2 ani despre ele si poate a uitat. Din cate am inteles, daca nu e in regula o sa apara in cazierul fiscal?
Ultima modificare: Miercuri, 11 Mai 2011
ContSters196669, utilizator
Pai nedepunerea declaratiilor este sanctionata cu amenda contraventionala...Daca aveati obligatia sa le depuneti, si ati omis sa o faceti, este foarte probabil sa nu va ierte.
Din experienta va spun ca se sesizeaza foarte repede ca nu ati depus declaratiile atunci cand dati nas in nas cu ei..pentru o alta problema, sa zicem.
bogdan27 a scris:

Pai nedepunerea declaratiilor este sanctionata cu amenda contraventionala...

Inseamna ca pot sa sper ca sunt in regula cu ele? Nu am primit nicio instiintare de la AF, iar impozitul pe apartament l-am platit luna trecuta si n-am avut parte de :fight:

Alte discuții în legătură

Fals in acte ContSters332571 ContSters332571 Buna ziua, Am infiintat in 2013 un SRL, am facut un Contract cu o d-na expert contabil, i-am facut procura, i-am facut o stampila, i-am predat ... (vezi toată discuția)
Actualizarea obiectului de activitate potrivit caen rev.2 leuca_luminita leuca_luminita Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca stiti cat costa acum o actualizare a obiectului de activitate potrivit CAEN rev.2. Am pe cineva care nu a fact acest ... (vezi toată discuția)
Firma inactiva MinolaRaisa120 MinolaRaisa120 Am o micro interprindere srl , neplatitoare tva si apar ca fiind firma inactiva .Ce insemna ? Contabila mea spune ca este o eroare pt ca eu sunt neplatitoare ... (vezi toată discuția)