avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatie

Buna.Am si eu o intrebare.Nu este vorba despre mine dar voi expune problema ca si cum as fi eu in cauza: Eu si sotul meu suntem in divort,pentru ca el are alta femeie..Timp de 6 ani am locuit impreuna in italia.Acum eu am plecat in romania pt ca el nu ma ajuta cu banii pentru fetita(avem o fetita de 1 an,nascuta in italia). Astazi am fost la primarie in suceava sa bag actele pentru alocatie, dar mi-au zis ca am nevoie de o copie de buletin a lui si de un copie a codului fiscal al lui, pentru a verifica daca fetita ia alocatie si in italia. El nu lucreaza cu contract in it. L-am sunat in italia sa-i zic s a imi trimita aceste acte, dar nu vrea,refuza categoric. Mi-a zis sa-i dau bani ca sa mi le dea. Vreau sa stiu daca are dreptul sa nu mi le dea, si daca nu exista o lege care sa il oblige, sa imi dea actele, copilul are nevoie de alocatie. Va rog un raspuns de la un avocat.
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 16:39, 11 Mai 2011
legea il poate obliga..dar in Italia trebuie sa-l dati in judecata...imi pare rau

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie din italia. Imparatul Imparatul Mama lucreaza in Italia de vreo 4 ani de zile cu carte de munca si cu acte de identitate italiena. Copii sunt aici cu bunica lor, in Romania. Beneficiaza din ... (vezi toată discuția)
Bună ziua - probleme cu e411 în italia Carla beatrice Carla beatrice Am un copil nascut in Italia iar ani trecut in decembrie e am fost acasa pentru actele romanesti si pentru alocatie stat ,anul trecut in decembrie am depus ... (vezi toată discuția)
Pentru cresterea copiilor Imparatul Imparatul Mama a obtinut copii dupa divort, si lucreaza in Italia cu carte de munca in regula, cu buletin de Italia. Avand in vedere ca lucreaza in strainatate, poate ... (vezi toată discuția)