avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... executare hotarare judecatoreasca.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

executare hotarare judecatoreasca.

In urma unei hot jud s-a stabilit pensia de intretinere in favoarea copilului major pana la terminarea studiilor.In cazul in care paratul introduce recurs se poate cere prin cerere reconventionala o poprire asupra pensiei acestuia.Daca nu pot sa introduc o cerere la aceeasi instanta prin care sa cer poprirea,in baza hotararii?
va multumesc anticipat pentru raspuns.
va doresc o zi minunata.

Cel mai recent răspuns: Andreea Tudor , Avocat 18:54, 11 Mai 2011
cererea reconventionala se depune conform art 119 si urm.cod procedura civila pana cel mai tarziu la prima zi de infatisare.dvs nu mai sunteti la prima zi de infatisare, puteati formula aceasta cerere numai in fata instantei de fond.
daca sotul nu plateste pensia, dupa ce hotararea judecatoreasca a ramas definitiva si irevocabila va puteti adresa unui executor judecatoresc pentru poprirea veniturilor debitorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare judecatoreasca GreenSkittles GreenSkittles Am avut 2 intalniri de proces printre care ultima fiind pe data de 12.05.2011 si am aflat solutia \"Solutie: Admite cererea. Obligă pârâtul să plătească ... (vezi toată discuția)
cerere reconventionala inabledea inabledea am castigat un proces si in urma acestuia am depus cerere reconventionala cu pretentii banesti,unde mi sa admis suma ceruta iar adversarii au depus recurs , ... (vezi toată discuția)
Recurs nefondat saly30 saly30 Buna ziua am castigat recuperarea unei sume de banii primntr-o hotarare definitiva la jude sector 3 parata a facut recurs .Recursul s-a respins ca ... (vezi toată discuția)